Venteliste

Ada Samsø Reception

Ada Samsø fra FOF Djursland er kåret til Årets aftenskoleunderviser 2015

Årets bedste aftenskolelærer kommer fra Djursland. Det blev slået fast ved alle de landsdækkende aftenskoleforbunds store prisfest på Hermanns i Tivoli Friheden i Århus i fredags. Her var mere end 300 aftenskolefolk fra hele landet samlet for at overvære uddelingen af 9 priser til mennesker, der på særlig fornem vis har gjort en forskel i aftenskolen.  

Underviserprisen gik til Ada Samsø, der de sidste mange år har undervist blinde og svagtseende i håndarbejde hos FOF Djursland. Ada Samsø fik overrakt prisen af tidligere kulturminister Marianne Jelved, der i sin overrækkelsestale gav udtryk for, at Ada Samsø og de to andre, der var nomineret til underviserprisen, alle har været med til at berige deres deltageres tilværelse på en måde, som rækker langt ud over undervisningslokalets fire vægge.  

I sin takketale gav en tydelig stolt og bevæget Ada Samsøe udtryk for, at hun var meget beæret over at modtage den fornemme pris, og hun takkede både sine deltagere, sin familie og Lene Fribo, der er hendes skoleleder i FOF Djursland. 

Lene Fribo mener, at det er helt fortjent, at Ada Samsø løber med den flotte pris: ”Adas undervisning og menneskelige omsorg giver deltagerne ny selvtillid og tro på en meningsfuld tilværelse. De svagtseende oplever en sejr i, at de fortsat kan hækle, strikke eller sy selv om synet forsvinder. Og det giver dem mod på at håndtere en ny svær livssituation. De blinde oplever et løft i livskvalitet og tro på sig selv, fordi de lærer nye færdigheder. Ada har udviklet et sammenhold, hvor alle på holdet er en del af et fællesskab, der rækker langt ud over undervisningen,” fortæller den stolte skoleleder, der selv var nomineret til prisen som Aftenskolens ildsjæl.


Se video her:

Ada Samsø årets aftenskoleunderviser 2015