Gemme-liste

Fransk C1 - Den lille Prins

Fransk C1 - Den Lille Prins

Originaltitel 'Le Petit Prince' (1943). Skrevet af Antoine de Saint-Exupéry.

Bogen er en af de mest solgte bøger overhovedet - den bliver solgt i ca. 2 mio. eksemplarer om året og er oversat til ca. 300 forskellige sprog og dialekter.

Eventyrets fortæller nødlander med sit fly i Sahara-ørkenen, hvor han møder en dreng eller ung mand, som han omtaler som "den lille prins". Den lille prins fortæller om sit liv, herunder livet på hans lille hjemplanet, hvor han som ung fik tiden til at gå med at rense planetens små vulkaner og holde jorden fri for baobabtræer.

Litteraturen er central for den franske kulturarv. Oplevelsen/Opdagelsen af Le Petit Prince, en poetisk og filosofisk fortælling fra den første halvdel af det tyvende århundrede, er en god metode til at forbedre dine sprogkundskaber på. I dette kursus vil vi gennemgå og gå på opdagelse i den anden mest oversatte bog i verden efter Bibelen, og gennem analyse og diskussion vil vi blive beriget af avisartikler, som forklarer Antoine de Saint-Exupery's inspiration, og som belyser  forfatterens levned og mystiske død. Vi vil gennemgå og forstå de vanskelige udtryk som forekommer i kapitlerne og avisartiklerne før frivillig læsning derhjemme. Du kan genbruge udtrykkene i hverdagens tale og skriftligt. 

Desuden skal du se en dokumentar som er baseret på forfatterens liv: SAINT EXUPERY, le dernier chevalier du ciel, 58 minuter.
 
Le Petit Prince, Antoine de Saint-Exupéry, Editions poche - Gallimard.

La muse et le Petit Prince, article journal Le Monde, le 20.03.2005. Linket:
https://www.lemonde.fr/a-la-une/article/2005/03/20/la-muse-et-le-petit-prince_376734_3208.html

Antoine de Saint-Exupéry aurait été abattu par un pilote allemande, article journal Le Monde, le 15.03.2008. Linket.
https://www.lemonde.fr/livres/article/2008/03/15/antoine-de-saint-exupery-aurait-ete-abattu-par-un-pilote-allemand_1023277_3260.html