Foredrag og debat

Italiensk filmturisme

Italiensk filmturisme – eftermiddage i paradis

- en rejse gennem spektakulære film locations 

Cand. Mag. i filmkundskab på Københavns Universitet, Giuliana Holm

På let forståeligt italiensk. 

En film location er det sted, hvor en scene optages, når det ikke er i et studie. Her er stemning, og stedet kan have symbolsk betydning. I Italien er cineturismo en veletableret form for specialiseret turisme til steder, hvor berømte filmscener er blevet filmet. Lær Italien at kende gennem en rejse i italiensk films kulturelle temaer og locations. Hvorfor blev disse omgivelser udvalgt? Foredragene krydres med filmklip. Der lægges op til diskussion og debat.


1. Fantastiske fortællinger - eventyrfilm 
Film: Il racconto dei racconti / Eventyret om eventyrene (2015) Basile / Garrone.
Område: Puglien, Toscana, Sicilien og Lazio.
Vi ser på de fortryllende slotte, mystiske skove, maleriske kyster, bjerge og dybe kløfter, som blev udvalgt til filmoptagelserne. 

2. Middelalderlandsbyen
Film: Un paese quasi perfetto / An (almost) Perfect Town (2016) Gaudioso.
Område: Basilicata.
En rejse gennem den fiktive middelalderlandsby Pietramezzana i Basilicata. Filmens omgivelser er i virkeligheden optaget i de to vidunderlige middelalder-bjerglandsbyer Pietrapertosa og Castelmazzano i regionen Basilicata. 

3. Sicilianske locations
Film: Leoparden (1963) Tommasi di Lampedusa / Visconti. 
Område: Sicilien.
Leoparden er skrevet af den siciliansk forfatter Giuseppe Tomasi di Lampedusa (1896-1957), hertug af Palma di Montechiaro og fyrsten af Lampedusa. Hans eneste roman, Leoparden, blev udgivet i 1958 - efter hans død og gjorde ham berømt. 

Fredag kl. 15.30-17.30 

28/9, 5/10, 12/10 

FOF-Huset