Foredrag og debat

Mit Frankrig - Couples Célèbres

Mit Frankrig - Couples Célèbres

Jacqueline Rousselon fortæller levende om Frankrig på let forståeligt fransk.

Désirée Clary og Jean-Baptiste Bernadotte. 
Hun blev dronning af Sverige og Norge fra 1818 til 1844, men blev født som Désirée Clary., datter af en silkehandler i Marseille. I 1798 blev hun gift med général Jean-Baptiste Bernadotte, som i 1818 blev kronet til konge af Sverige og Norge som Karl 14. Johan. Du skal høre om deres ekstraordinære rejse fra Sydfrankrig til Stockholm.

Maria Skłodowska (Curie) og Pierre Curie. 
Maria blev født i Polen. Hun var gift med Pierre Curie, som også var fysiker og forsker. De opdagede radioaktivitet, og for dette arbejde modtog parret nobelprisen i fysik i 1903. 
Jacqueline Rousselon fortæller om deres rejse gennem kærlighed for deres familie og deres passion for videnskab.

Camille Claudel og Auguste Rodin. 
Med den stigende berømmelse og bestillinger fulgte en omfattende ateliervirksomhed, og Rodin ansatte dygtige medhjælpere, som Camille Claudel, der også blev hans model og elskerinde. Camille var en meget talentfuld billedhugger, som idag er udstillet i Musée d’Orsay i Paris. Deres forhold var meget tumultarisk, men vigtigst af alt var kunsten!

Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir.
Det mest berømte forfatterpar, som var Paris’ ikoner i 60’erne. Simone de Beauvoir mødte Sartre, da hun var 21 år gammel, og de forblev sammen resten af deres liv. Men det var alt andet end en traditionel kærlighedsfortælling, der indrammede deres liv.

Tirsdag kl. 17.00-19.00 

6/11, 13/11, 20/11, 27/11 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
383026
tir 06-11-18 17:00
FOF-Huset
Jacqueline Rousselon
4 gange
Kr. 600