Foredrag og debat

Stjernestunder

Stjernestunder

Vi byder velkommen til et møde med tre ildsjæle, der brænder for deres arbejde og ved, hvad de taler om. Du skal møde præst og folkeoplyser, Birgitte Saltorp, tidligere chef for Siriuspatruljen i Grønland, Rasmus Rohde og journalist, forfatter og Cavlingprisvinder (2018) Janus Køster-Rasmussen. I pausen nyder vi en kop kaffe/te.

Dansk præst i Canada 

Præst og folkeoplyser, Birgitte Saltorp 
Birgitte Saltorp tager udgangspunkt i sine oplevelser som dansk præst på Canadas vilde vestkyst, når hun fortæller om det liv og de mennesker, hun har mødt i sit arbejde. Livshistorier, naturoplevelser, samfundsopfattelser og politik går hånd i hånd, og midt i det står immigrantkirken som et kulturelt og teologisk fyrtårn for fjerde og femte generation danskere i Canada.
Tirsdag 25/9 kl. 10-11.30

Siriuspatruljen
Tidl. chef for Siriuspatruljen, Rasmus Rohde
Rasmus Rohde har opholdt sig fire år i Nordøstgrønland og tilbagelagt tusinder af kilometer med hundeslæde, båd og fly langs områdets kyster. Han tager os med ind i den arktiske verden med spændende fortællinger, billeder og anekdoter fra slædepatruljens hverdag i Nord- og Nordøstgrønland - en af de mest særprægede arbejdspladser i det danske rigsfællesskab. Vi følger patruljen fra depotudlægningen om sommeren og nye rekrutters mesterlære til vinterens og forårets patruljeringer med hundeslæde, bidende kulde og et enestående forhold mellem slædehunde og fører. 
Tirsdag 2/10 kl. 10-12.00

Bullshit
Journalist og forfatter, Janus Køster-Rasmussen
I 2017 udkom ’Bullshit’, som forfatterne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen vandt den prestigefyldte Cavlingpris for i starten af 2018. Janus Køster-Rasmussen dykker denne formiddag ned i materialet om drengene og pigerne i rockergruppen Bullshit. Hvor kom de fra, hvorfor gik de ind i bandelivet, og hvordan endte de som skyldige i drab? Et spændende og højst aktuelt foredrag om krig, kærlighed og forråelsens natur. Janus Køster-Rasmussen er journalist i DR. Han har modtaget flere internationale priser for sine dokumentarfilm og programmer, og stod i 2009 bag DR2-dokumentaren Makrellen. Tirsdag 9/10 kl. 10-12.00.

Sted: Gentofte Hovedbibliotek, Øregaardsalen.