Foredrag og debat

Tor Nørretranders

Tor Nørretranders

Se frem - Fra opløsningstid til oplysningstid

Vær ikke bange. Det kan godt være, at det føles, som om det hele går i opløsning og er kaotisk i disse år: Sandheden, samfundet, sjælefreden. Men en ny oplysningstid er på vej som en reaktion på den mistro, der kendetegner verdenssituationen. 

Gennem den seneste forskning tegner Tor Nørretranders et billede af mennesket som et grundlæggende fremadskuende væsen, der kan forandre verden gennem sin fantasi og kreativitet. Vi skal finde modet til at tænke selvstændigt og til at tænke på hinanden. Vi skal se frem. Tor Nørretranders giver os sit bud på hvorfor og hvordan. Han citerer Kant i sin indledning i Se Frem: ”To ting fylder sindet med stadig fornyet og tiltagende beundring og ærefrygt, jo oftere og mere vedholdende jeg tænker over dem: Stjernehimlen over mig og moralloven i mig”.

Tor Nørretranders er en af Danmarks dygtigste faglitterære og tværvidenskabelige formidlere med et stort forfatterskab bag sig, der primært beskæftiger sig med dét at være menneske. Mærk verden fra 1991 blev hans store gennembrud. Senest har han udgivet Se Frem i 2017.
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
383006
ons 21-11-18 19:00
Gentofte Hovedbibliotek
1 gange
Kr. 150