Mad | Sødt | Gin

Persisk mad

Persisk mad

Det persiske køkken er eksotisk og sundt. Med sin centrale placering midt i Mellemøsten er Persien eller Iran som landet hedder på moderne dansk, en rig køkkenkultur som gennem årene har udviklet sig via de tilstøende naboer, Afghanistan, Turkenistan, Levanten, Kaukasus, Grækenland, Centralasien og Rusland. Historisk set har det persiske køkken endog haft indflydelse på det nordindiske køkken, hvor man ligeledes kan finde mange af det persiske køkkens grundbestanddele.

Fyrværkeri af smag og farver

Der ligger en stor rigdom gemt i iransk gastronomi. Så selvom du har besøgt diverse shawarmabarer, så har du ikke mødt det persiske køkken som det virkelig kan folde sig ud. Ethvert persisk måltid er et mangfoldigt festfyrværkeri af ingrediensker som spænder fra det mest basale til det vildt eksotiske. I det periske køkken finder du basisråvarer som ris, grøntsager og urter. Der anvendes ofte løg, hvidløg og nødder og på kødsiden finder du kalv, lam, kylling og fisk.

Iransk mad er ofte tilsat krydderier som for eksempel safran, lime og diverse urter. Dette giver maden dens karakteristiske duft og smukke farver. Persisk mad er ikke stærk – krydderierne bruges til at afbalancere madens smag og til at skabe sanseoplevelser i form af smag, duft og et smukt visuelt indtryk.

Persisk mad hos FOF Gentofte

Hos FOF Gentofte kan du som noget nyt ære at lave persiske tapas med iranske Meharn som vil krydre aftenen med historier fra sit hjemland.

Læs mere om kurset og tilmeld dig herunder.