Motion · Skånsom

Holdning

Lær at bevæge dig efter mensendieck-principperne

Inspireret af mensendieck tilbyder FOF-Gentofte nu undervisning efter mensendieck-principperne.

Få mere harmoni og balance i kroppen og lær at bruge kroppens muskler og led rigtigt samtidig med at du bliver mere bevidst om, hvordan du bruger din krop.

Små hold

Dette hold er særligt tilrettelagt til dig, der har skavanker, som vi skal tage hensyn til, når vi underviser dig efter mensendieck-principperne. Læs mere  

Undervisningen foregår foran et spejl, så du hele tiden kan følge med i, hvordan din krop reagerer. Undervisning efter mensendieck-principperne bygger på langsomme glidende bevægelser der afspænder musklerne og får hele nervesystemet til at slappe af samt bevægelser der samtidig styrker dine muskler. Disse metoder er særdeles velegnede til genoptræning efter brystoperationer, knæskader, hofteledsoperationer og diskusprolapser.

Hos FOF Gentofte undervises der på små hold med maks. otte deltagere, når der undervises efter mensendieck-principperne og øvelserne vil derfor blive tilpasset til dig og din krop.  

Mensendieck hjælper mod en række sygdomme

Netop fordi vi tilpasser øvelserne til den enkelte, er træning efter mensendieck-principperne godt for mange mennesker med en lang række forskellige problemer. Hvad enten du døjer med slidgigt, leddegigt, bækkenbundsløsning, muskelspændinger, skæv ryg, piskesmæld, hovedpine eller museskader.                                                                                       

Metoderne bag Mensendieck er udviklet af læge Bess Mensendieck for omkring 100 år siden og er lige aktuelle i dag. Dog er metoden nu videreudviklet til også at hjælpe mod ”moderne problemer” så som smerter i nakke, skuldre og arme ved at vi lærer dig de korrekte arbejdsstillinger, så du undgår disse ”kontorsygdomme”. 

FOF Gentofte tilbyder flere hold i bevægelse efter Mensendieck-principperne.