Rejser

Rom for livsnydere

Rom for livsnydere

20.-25. februar

December 2018

Hanne Birgitte og Anders Grøndahl rejser til Rom i februar 2018. Denne rejse er d.d. udsolgt, men skriv dig på venteliste og vi vil gøre vores bedte for at skaffe dig en plads på flyet og på hotellet i Rom.

I december 2018 kan du opleve Rom klædt på til jul. Datoerne er endnu ikke fastlagt. Tilmelding til denne december-rejse vil være mulig fra marts 2018. Kontakt FOF Gentofte 3963 7010 for at blive skrevet på interesseliste. 

Rejseledere: Hanne Birgitte og Anders Grøndahl

Teknisk rejsearrangør: FOF Gentofte

Vedr. afbestilling:

FOF Gentofte refunderer ikke indbetalte beløb i tilfælde af afbestilling af rejsen/turen med overnatning. Vi anbefaler derfor, at deltagere tegner en afbestillingsforsikring. 
 

 

Velkommen til en helt speciel Rom-rejse!

Velkommen til en helt speciel Rom-rejse. En tur for positive livsnydere, som holder af god mad, historie, latinsk torveliv, begavet selskab og slentreture, hvor forfattterparret Hanne Birgitte og Anders Grøndahl fører os rundt til deres yndlingskroge, og kroer, i den gamle by. Hver dag vil I møde guidernes romerske familie og vi har et par overraskelser i baghånden.  Vi bor yderst centralt på det charmerende Hotel San Carlo (***), som ligger imellem via del Corso og Piazza di Spagna. I Februar er lyset gyldent og foråret på vej. Lad os rejse det i møde.

Program

Tirsdag den 20. Februar.Afgang fra Kastrup Lufthavn.
Hotellets taxaer henter os i Rom, Fiumicino. Hanne Birgitte og Anders byder os velkommen i hotellets reception. Kl. 19.00 mødes vi foran hotellet og slentrer med vore guider ud i de gyldne gader nær hotellet, deriblandt kunstnerstrædet Via Margutta. Klokken 20 velkomstmiddag med vine, kaffe og Amaro på et lokalt trattoria.

Onsdag den 21. Februar kl. 11.00
Slentretur til en perlerække af Roms små, delvis ukendte, torvepladser og delikatesseforretninger, som om formiddagen bugner af friske råvarer og stemning. Mange tips undervejs. Frokost i signore Fabrizios ægte romerske madhule, godt gemt i en sidegade nær parlamentet. 3-4 klassiske romerske retter, vine, kaffe og Amaro/Grappa. Aftenen fri.

Torsdag den 22. Februar klokken 11.00.
I taxa fra hotellet ud til den gamle romerske hærvej Via Appia Antica, anlagt for over 2000 år siden. Vi slentrer ind imod Rom på de originale sten og direkte ovenpå katakomberne, hvor de første kristne ligger begravet, mens Anders fortæller. En spændende historisk dag, som slutter med at vi kører i taxa til et hemmeligt, men historisk trattoria nær operaen, hvor frokosten venter. Gastronomi og vine med mere. Turen slutter ved 16-tiden og aftenen er fri. 

Fredag den 23. Februar klokken 11.00.
Slentretur i kvarteret omkring Fontana di Trevi. Besøg hos Massimo og Patrizia i deres lille vin og madforretning, hvor vi skal smage ædle dråber i hvidt og rødt samt oste og charcuteri i verdensklasse. Oplagt mulighed for at købe lækkerier med hjem til gode priser. Varerne kan vacuumpakkes. Turen slutter ved 13-tiden og I har resten af dagen fri til hygge og shopping.

Lørdag den 24. Februar kokken 11.00
Vi mødes ved Trajan-søjlen på Piazza Venezia. Herfra går den historiske slentretur op over Capitol-højen med udsigt over Forum Romanum og Palatiner-højen. Anders fortæller undervejs og bagefter byder vi på en øl eller et glas vin med tilhørende snacks på en lokal bar. Derpå går vi igennem den gamle jødiske ghetto og kommer helt tæt på det sted, hvor kejser Julius Cæsar blev myrdet år 44. F. kr. tæt på de ældste templer i Rom. Eftermiddagen fri.
Kl. 20.00 mødes vi udhvilede og velklædte foran hotellet og slentrer igennem det skønne aften-Rom bag om Trevi-fontænen over til vores restaurant nær Piazza Barberini, hvor middagen med tilhørende vine samt en suite af hjemmelavede desserter venter. Som altid slutter vi af med kaffe og Grappa/Amaro.

Søndag den 25. Februar. Hotellets taxaer kører os til lufthavnen efter morgenmaden. 

Praktiske informationer

*Informationsmøde for turens deltagere i FOF-huset. Alle tilmeldte modtager invitation. Over et glas vin og en lille godbid besvares eventuelle spørgsmål og Anders fortæller om turen. *FOF Gentofte er medlem af Rejsegarantifonden. Teknisk rejsearrangør: Spies.
 

Regler for afbestilling af rejse: FOF Gentofte refunderer ikke indbetalte beløb i tilfælde af afbestilling. Vi anbefaler, at deltagere tegner en afbestillingsforsikring.

Rejselederne

Hanne Birgitte og Anders Grøndahl har skrevet over 20 rejseguides og kogebøger om Rom og Italien, deriblandt Spis med Anders Grøndahl i Rom, Guldgaflerne, Magiske Rom og Livsnyderrejse i Norditalien. De blev gift på Capitolhøjen i Rom i 1993.

Inkluderet i rejsens pris

* Velkomstmøde inden afrejse

* Tur/retur Rom fly direkte med Alitalia

* Transport til og fra lufthavn til hotel

* 5 nætter på Hotel San Carlo*** med morgenmad

* 2 frokoster med vine, kaffe og digestivo

* 2 middage med vine, kaffe og digestivo

(OBS: ægte romerske måltider med 3-4 retter hvert sted)

* Vin- charcuteri- og ostesmagning nær Trevi-fontænen

* Taxa ud og hjem ifm. udflugt og frokost på Via Appia Antica

* 1 barbesøg med forfriskning og snacks

* Drikkepenge på samtlige restauranter undervejs

Vejl.pris (med forbehold for ændringer)

Pr. pers i dobb værelse superior:                         kr. 9375,-

Pr. pers i dobb værelse standard                         kr. 8995,-

Enkeltværelse:                                                     kr. 9995,-          

Bemærk: Dertil kommer udgift til turist-skat, som hver deltager afregner direkte med hotellet ved afrejse (20 euro/pers).