Rejser

Rom

Rom for livsnydere

3.-8. november 2019

Rejseledere: Hanne Birgitte og Anders Grøndahl

Teknisk rejsearrangør: FOF Gentofte

Velkommen til en helt speciel Rom-rejse!

Vi fortsætter succesen med ture til Rom for positive livsnydere, som holder af god mad, historie, kultur, det latinske liv på torvene og nogle originale slentreture. Vi bor centralt på Hotel San Carlo***, som ligger mellem Via del Corso og Piazza di Spagna. 

Rejseledere: Hanne Birgitte og Anders Grøndahl
Teknisk rejsearrangør: FOF Gentofte 

6 dage/5 nætter

(Program med forbehold for ændringer)

Søndag 3/11-19:
Afgang fra Kastrup Lufthavn (SAS) kl. 11.30. Hotellets taxaer henter os i Rom, Fiumicino. Hanne Birgitte og Anders byder os velkommen i hotellets reception. Kl. 19.00 mødes vi foran hotellet og slentrer med vore guider ud i de gyldne gader nær hotellet. Klokken 20 velkomstmiddag med vine, kaffe og Amaro på et lokalt trattoria.

Søndag 4/11-19, kl. 11.00:
Slentretur til en perlerække af Roms små, delvis ukendte, torvepladser og delikatesseforretninger, som om formiddagen bugner af friske råvarer og stemning. Mange tips undervejs. Vi slentrer igennem kunstnerstrædet Via Margutta, en af Roms mest charmerende stræder, til en lokal frokosthule nær Piazza del Popolo. 3-4 klassiske romerske retter, vine, kaffe og Amaro/Grappa. Aftenen fri.

Tirsdag den 5/11-19 kl. 11.00:
I taxa fra hotellet ud til den gamle romerske hærvej Via Appia Antica, anlagt for over 2000 år siden. Vi slentrer ind imod Rom på de originale sten og direkte ovenpå katakomberne, hvor de første kristne ligger begravet, mens Anders fortæller. En spændende historisk dag, som slutter med at vi kører i taxa til et hemmeligt, men historisk trattoria nær operaen, hvor frokosten venter. Gastronomi og vine med mere. Turen slutter ved 16-tiden og aftenen er fri. 

Onsdag den 6/11-19, kl. 11.00:
Slentretur i kvarteret omkring Fontana di Trevi. Besøg hos Massimo og Patrizia i deres lille vin og madforretning, hvor vi skal smage ædle dråber i hvidt og rødt samt oste og charcuteri i verdensklasse. Oplagt mulighed for at købe lækkerier med hjem til gode priser. Varerne kan vacuumpakkes. Turen slutter ved 13-tiden og I har resten af dagen fri til hygge og shopping.

Torsdag den 7/11-19, kl. 11.00:
Vi mødes ved Trajan-søjlen på Piazza Venezia. Herfra går den historiske slentretur op over Capitol-højen med udsigt over Forum Romanum og Palatiner-højen. Anders fortæller undervejs og bagefter byder vi på en øl eller et glas vin med tilhørende snacks på en lokal bar. Derpå går vi igennem den gamle jødiske ghetto og kommer helt tæt på det sted, hvor kejser Julius Cæsar blev myrdet år 44. F. kr. tæt på de ældste templer i Rom. Eftermiddagen fri.
Kl. 20.00 mødes vi udhvilede og velklædte foran hotellet og slentrer igennem det skønne aften-Rom bag om Trevi-fontænen over til vores restaurant nær Piazza Barberini, hvor middagen med tilhørende vine samt en suite af hjemmelavede desserter venter. Som altid slutter vi af med kaffe og Grappa/Amaro.

Fredag den 8/11-19: Hotellets taxaer kører os til lufthavnen efter morgenmaden. Afgang fra Rom Fiumicino Airport kl. 12.30 (SAS). Ankomst Kastrup Lufthavn kl. 15.05. 

Praktiske informationer

Turen er ikke egnet for gangbesværede. 

Informationsmøde for turens deltagere i FOF-huset. Alle tilmeldte modtager invitation. Over et glas vin og en lille godbid besvares eventuelle spørgsmål og Anders fortæller om turen. FOF Gentofte er medlem af Rejsegarantifonden.

Rejselederne

Hanne Birgitte og Anders Grøndahl har skrevet over 20 rejseguides og kogebøger om Rom og Italien, deriblandt Spis med Anders Grøndahl i Rom, Guldgaflerne, Magiske Rom og Livsnyderrejse i Norditalien. De blev gift på Capitolhøjen i Rom i 1993.

Inkluderet i rejsens pris

* Velkomstmøde inden afrejse

* Tur/retur Rom fly direkte

* Transport til og fra lufthavn til hotel

* 5 nætter på Hotel San Carlo*** med morgenmad

* 2 frokoster med vine, kaffe og digestivo

* 2 middage med vine, kaffe og digestivo

(OBS: ægte romerske måltider med 3-4 retter hvert sted)

* Vin- charcuteri- og ostesmagning nær Trevi-fontænen

* Taxa ud og hjem ifm. udflugt og frokost på Via Appia Antica

* 1 barbesøg med forfriskning og snacks

* Drikkepenge på samtlige restauranter undervejs

 

Betingelser for afbestilling/afmelding:

I forbindelse med afmelding returnerer FOF Gentofte ikke allerede indbetalte beløb. Vi anbefaler derfor alle at tegne en afbestillingsforsikring.