Rejser

Sverige - Tranedans

Tranernes afdansningsbal

Tusindvis af traner og en enkelt tempelridder

31. marts - 1. april 2019

2 dage/1 nat 

Et fantastisk skue kan opleves ved Hornborgasjön, når tranerne samles til en slags afdansningsbal for vinteren og tager hul på foråret. Ved overgangen fra marts til april mellemlander tusindvis af traner ved søen på vej fra vinterkvarteret i Spanien til deres ynglepladser i Nordsverige eller Finland, og antallet topper i begyndelsen af april. Tranerne opholder sig et par uger ved Hornborgasjön, hvor de opfører deres graciøse parringsdans, som vi vil betragte på nærmeste hold. 

Søndag morgen stiger vi på bussen og kører mod færgelejet i Helsingør.

Vi spiser frokost på både ud og hjemturen på Hotel Mullsjö, der ligger dejligt på Sjövägen i Mullsjö.

Vi besøger en af Sveriges kulturhistoriske perler Varnhem Klosterkirke, der er kendt for sin spændende historie og fra Jan Guillos bøger og film om tempelridder Arn, hvis historie udspiller sig her. Efter en guidet rundvisning i kirken, kører vi til Löfwings Atelier & Kunstcafé i Broddetorp, hvor vi får serveret kaffe og hjemmebag, hvorefter kunstner Gunnar Löfwings giver os en introduktion til sin aktuelle udstilling. Efter det inspirerende besøg kører vi til Scandic Hotel Billingen i Skövde, hvor vi vil blive indkvarteret. Senere mødes vi i restauranten for at indtage aftenens middag. 

Efter morgenbuffeten tirsdag kører vi til Hornborgasjön, der er en af Sveriges rigeste fuglesøer og har været naturreservat siden 1999. Her skal vi opleve det overvældende syn af de mange smukke traner, mens den lokale naturvejleder viser rundt og giver os en fin indsigt i tranernes adfærd og historie. Få steder i verden kan man opleve så mange traner som ved Hornborgasjön, hvor de slår sig ned i den sydvestlige ende, der har fået navnet Trandansen - efter fuglenes graciøse dans. Rekorden hidtil er fra 3. april 2012, da 26.500 traner samledes her.

Varmt tøj anbefales.

Mødested: Hellerup Station v/busterminalen. Vi kører fra Hellerup St. kl. 6.50. 

Praktisk turleder: Mari-Ann Blok

Teknisk rejsearrangør: Nordic Tours

Bemærk vedr. afbestilling/tilbagebetaling: FOF Gentofte refunderer ikke indbetalte beløb i tilfælde af afbestilling. Vi anbefaler, at deltagere tegner en afbestillingsforsikring.