Rejser

Sydfyn

Smilende Sydfyn 

26.-27. maj 2018

Weekendtur i den lysegrønne forsommer, hvor vi indføres i det fynske spisekammer, ”fra jord til bord”! Vi besøger to privatejede herregårde, en vingård, en frugtplantage, og vi kører ”chokoladeruten”. Turen byder på både vin, øl og chokolade. Vi bor på det lækre hotel Christiansminde i Svendborg.
Turen ledes af mag. art., aut. guide Bente Hatting Gjelten, der undervejs fortæller om digtere, historie og projekt ”for jord til bord”.

Turleder: Bente Hatting Gjelten 
Teknisk rejsearrangør: FOF Gentofte

Dagsprogram:

Lørdag den 26. maj
Afgang fra Hellerup station (vandsiden) kl. 8.00.
Vi kører direkte over Sjælland til Nyborg, kaldet ”Danmarks riges hjerte”. Her slentrer vi op til Nyborg Slot, smukt beliggende ved fjorden. Du vil høre om Danehoffet, voldanlægget og det nye store restaureringsprojekt. Slottet er lukket de næste par år. Måske mindes nogle Ingemanns farverige skildringer herfra? 
Bussen kører videre til Hesselagergaard, en enestående borg med voldgrave, der nævnes i 1200 tallet, men den nuværende hovedbygnings ældste dele er fra 1500-tallet. Ejeren Henrik Blixen-Finecke har givet tilladelse til et besøg i de private ”historiske” rum. Herefter når vi Lundeborg, hvor frokosten indtages.
Om eftermiddagen besøger vi Skaarupøre Vingaard. Her bliver der rundvisning i vinmarkerne og smagning af 2 slags vin. Vi fortsætter til Tåsinge og mindes Elvira Madigan, inden vi når vores hotel sent på eftermiddagen.
Middag: 2 retters menu – efter køkkenchefens valg, og kaffe i eget lokale, hvor Bente Hatting Gjelten fortæller om ”det bedste fra Sydfyn”, både egnsretter og forfattere. 

Søndag den 27. maj
Afgang fra hotellet 8.45.
Vi kører via Thurø med den idylliske lille by Troense, hvor et af de gode mikrobryggerier, Ø-BRYG producerer lokal øl. Herfra går turen videre ad ”chokoladeruten”, og vi skal høre om flere gode producenter af delikat chokolade. Vi besøger en af dem og får historien om hvordan ideen opstod. Der vil være smagsprøver og mulighed for køb.
Gennem det smukke Midtfyn når vi til Ulriksholm Slot, der ikke er et almindeligt museum. Vi får en særrundvisning på slottet. Efter frokost besøger vi Nybro Frugtplantage og lærer om æbledyrkning og de mange spændende måder at anvende æbler på. Der vil blive fortalt om plantagen, mosteriet og meget mere.
Inden vi kører mod Sjælland passerer vi herregården Lundsgaard og mindes Agnes Henningsen. En af de store lader er i dag et spændende galleri med udstilling af moderne kunst. 
Vi forventer at nå Hellerup ved 19-tiden.
Selvom programmet allerede er tætpakket, er der gjort plads til overraskelser undervejs!

Praktiske oplysninger:
Vi bor på det fire-stjernede hotel ”Christiansminde” ved Svendborg. 
Alle værelser er røgfri.
Teknisk rejsearrangør og medlem af rejsegarantifonden: FOF Gentofte.
Tilmelding er bindende ved betaling og indbetalte beløb refunderes ikke i tilfælde af aflysning fra deltagers side. Vi anbefaler derfor at man tegner en afbestillingsforsikring.
 
Prisen inkluderer:
1 overnatning inklusiv to-retters middag med kaffe (drikkevarer for egen regning) og stor morgenbuffet på Hotel Christiansminde.
2 frokoster undervejs (ekskl. drikkevarer).
Guidede rundture og entreer.