Rejser

Gotland

Gotland 

Kulturrejse

4 dage/3 nætter 

Program (med forbehold for ændringer):

Dag 1

Turleder Bente Hatting Gjelten kender Gotland på kryds og tværs og glæder sig til at dele sin begejstring for den smukke ø, når hun byder velkommen i bussen. Hun vil undervejs fortælle om digtere, malere og historier med tilknytning til de egne, vi kommer igennem, og vi har egen bus med på hele turen.

Efter færgeoverfarten Helsingør-Helsingborg, hvor det ombord er muligt at købe en let frokost (eller spise medbragt mad), gør vi første stop i Småland i Växö, der har været bispesæde siden 1164. Her ser vi domkirken og det gamle gymnasium, hvor bl.a. Carl v. Linné og Victor Rydberg var elever, og der er tid til fri disposition til f.eks. at besøge ”Udvandrernes Hus”, der leder tankerne hen på Vilhelm Mobergs romaner, eller til at tage en forfriskning på en café.
Turen går videre til Oscarshamn, hvorfra færgen sejler kl. 21.00 til Gotland. Ombord serveres ”dagens ret”, og der er reserveret hvilestole til overfarten. Vi når Gotland kl. 24.00 og kører direkte til Tofta strandpension, der ligger tæt ved kysten med udsigt til vandet. Pensionen har været ejet af samme familie gennem generationer. Der er bad/toilet til alle værelser.
 

Dag 2


Efter morgenmad er der afgang fra hotellet kl. 9.30, og vi kører til Visby, der i 1995 kom på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv. 

Her går vi en byvandring, hvor der fortælles om den yderst velbevarede middelalderby med en 3,5 km lang ringmur fra 1100-tallet, ligesom vi skal se domkirken og den berømte botaniske have. Turen afsluttes i Gotlands Fornsal, som er øens kulturhistoriske museum med en helt utrolig righoldig samling. Derefter bliver der et par timer til på egen hånd at udforske den gamle by og spise frokost. Herefter kører bussen os syd for Visby ud i landskabet, hvor vi får indtryk af denne kontrasternes ø med 99 stenkirker, hvoraf mange henstår som maleriske ruiner. Vi gør ophold ved Roma Kloster og ser derefter maleren Asger Jorns grav ved Grötlingbo Kirke. Dagen slutter med middag på hotellet.


Dag 3
Efter morgenmad er der afgang fra hotellet kl. 9.00. I dag går turen nordpå, hvor vi flere gange standser ved de maleriske klippe-formationer ”Rauker” og ser Bunge Kirke. Vi oplever det varierede landskab med de flotte kyststrækninger, inden vi når til Ihreviken, hvor frokosten serveres. Om eftermiddagen køres langs kysten til Visby, hvor der bliver et par timer til at gå på opdagelse på egen hånd. I forbindelse med middagen på hotellet er der arrangeret en ”Gotlandsk Aften”.

Dag 4


Der er tidlig afrejse fra hotellet, da færgen sejler fra Visby kl. 7.30. Morgenmaden serveres ombord, og efter ankomst til Oscarshamn kl. 10.40 kører vi direkte mod Hälsingborg. Undervejs gøres et kort stop, hvor der er mulighed for at strække benene og købe forfriskninger.  Vi kommer med færgen til Helsingør ca. kl. 16.30 og kører derfra tilbage mod Rungsted og Hellerup.

PS: Husk - ret til ændringer og overraskelser undervejs er inkluderet!

Praktiske oplysninger:

Afgang med bus: 
Kl. 10.50 Hellerup Station 

Prisen inkluderer:
Turleder og al transport (bus og færger)
Hotelophold, 3 nætter inkl. morgenmad
Dagens ret på færgen og 2 middage.
Frokost
Entré på museer på Gotland

Turleder: Bente Hatting Gjelten, mag. art. og aut. Guide

Betingelser for afbestilling/afmelding:

I forbindelse med afmelding returnerer FOF Gentofte ikke allerede indbetalte beløb. Vi anbefaler derfor alle at tegne en afbestillingsforsikring.