Sprog

Fransk

Går turen til Frankrig?

Der er højst 12 deltagere på et hold. 

Går skituren eller sommerferien til Frankrig? Så lær fransk på FOFs sprogskole i Gentofte inden afrejsen. Vi tilbyder alt fra fransk for begyndere til den mere avancerede undervisning. Du vil opleve nye facetter af den interessante kultur, historie og atmosfære, når du har lært sproget og kan tale med de lokale. Find din franskundervisning nederst på siden, eller læs mere om de forskellige niveauer nedenfor. Læs mere.

Mere Frankrig! Læs videre her: Link til foredrag om Frankrig på let forståeligt fransk, ved Jacqueline Rousselon.

Fransk på flere niveauer

FOF Gentofte tilbyder fransk på flere niveauer. Hvis du er i tvivl om, hvilket niveau du skal tage, kan du tage en sprogtest. Se mere nedenfor:

I TVIVL OM DIT NIVEAU? TAG EN SPROGTEST!

Er du i tvivl om dit niveau, og hvilken franskundervisning du skal vælge? Du kan downloade sprogtesten her. Læs meget mere om vores undervisning under de enkelte hold, hvor du samtidigt kan tilmelde dig et franskkursus med det samme.

Har du aldrig haft undervisning i fransk før eller ligger det langt tilbage, kan du med fordel vælge et A-niveau, som er fransk for begyndere.  Et fransk kursus på dette niveau fokuserer primært på lettere samtaletræning, udtale og grammatik, så du kan indgå i kortere samtaler på ferien. Er du mere sikker i sproget, så vælg franskundervisning på et B-niveau. Her vil du lære at argumentere og udtrykke dig endnu bedre samt at læse lettere tekster på fransk. Desuden tilbyder vi et fransk kursus på C-niveau, som er et kursus for de mest øvede. Denne undervisning vil udvikle din sprog- og samtalefærdighed i endnu større grad og henvender sig primært til deltagere, som er godt inde i det franske sprog.

LÆS MERE OM NIVEAUERNE OG UNDERVISNINGEN HER

Bemærk tegnforklaring:
F.eks. angiver A1+ at kurset er for dig, der allerede har modtaget undervisning på det pågældende niveau i en sæson. A1/A2 angiver, at kurset er for dig, der har modtaget undervisning på niveau A1 eller A1+ i flere sæsoner.
 

Niveaubeskrivelse
Vi tager udgangspunkt i den fælleseuropæiske standard for evaluering af sprogundervisning. Nedenfor finder du de mål, der sættes for undervisningen på det givne niveau.

Basisniveau - Basic speaker
A1 - Breakthrough
Mål: At du kan forstå en enkel samtale om kendte dagligdags ting, når der tales langsomt og tydeligt. At du kan læse enkle sætninger. At du kan føre en enkel og langsom samtale, hvis du bliver hjulpet. Du vil for eksempel kunne redegøre for, hvor du bor.

A2 - Waystage
Mål: At du kan forstå ofte anvendte ord og udtryk og hovedindholdet i en besked, der drejer sig om din dagligdag. At du kan læse og søge efter oplysninger i enkle tekster, for eksempel menukort, brochurer og køreplaner. At du kan føre en enkel samtale, hvor der udveksles informationer uden yderligere uddybning. Du vil for eksempel kunne redegøre for din familie og dagligdag.

Øvet niveau - Independent speaker
B1 - Threshold
Mål: At du kan forstå en klar fremstilling af dagligdags emner. At du kan håndtere de fleste situationer, du vil kunne komme i, når du rejser i et land, hvor sproget tales. At du kan redegøre for oplevelser og forventninger og begrunde holdninger og planer.

B2 - Vantage
Mål: At du kan forstå hovedpunkterne i en kompleks tekst, der handler om både konkrete og abstrakte emner. At du kan læse og forstå de fleste lettilgængelige romaner og moderne noveller. At du kan redegøre detaljeret for dine interesser eller fremlægge et synspunkt om et aktuelt emne, med afvejning af fordele og ulemper.

Avanceret Niveau - Proficient speaker
C1 - Effective operational speaker  
Mål: At du kan forstå længere, krævende tekster, foredrag og samtaler. At du klart og flydende vil kunne redegøre for komplekse problemstillinger. At du kan argumentere nuanceret og afrunde med en konklusion.

C2 - Mastery
Mål: At du kan forstå næsten alle former for talesprog og stort set alt, hvad du læser. At du kan udtrykke dig spontant og logisk sammenhængende og kan gennemskue betydningsnuancer selv i komplekse sammenhænge. At du flydende kan redegøre for et emne/problem i en stil og et niveau, der passer til situationen.