Sprog

Spansk

Lær spansk inden din næste ferie

Der er højst 12 deltagere på et hold.  

Vores undervisning i spansk er opdelt i en lang række niveauer, og vi har med sikkerhed et spanskkursus, der passer dig. Få styr på udtale, grammatik og hverdagssamtaler, og få endnu mere ud af sommerferien. Spring direkte til det kursus i spansk, som passer til dig nederst på siden.

Mere Spanien! Læs videre her: Link til foredrag om Spanien på let forståeligt spansk, ved Marisol Llorens.

Forskellige niveauer af spanskundervisning

Hos FOF Gentofte tilbyder vi spanskundervisning på forskellige niveauer. Se mere herunder, hvor du kan læse mere om de forskellige niveauer, og for at finde ud af hvilket niveau du skal tage.

I TVIVL OM DIT NIVEAU? TAG EN SPROGTEST! 

Prøv vores sprogtest her, hvis du er i tvivl om hvilken spanskundervisning du skal vælge.

Vi tilbyder undervisning i spansk på tre overordnede niveauer – A, B og C. Et spanskkursus strækker sig ofte over en halv eller hel sæson. Du har dog også mulighed for at vælge et intensivt kursus i spansk på både A og B. Vores A-niveauer er primært spansk for begyndere og for deltagere, som ønsker at genopfriske sproget. På dette niveau arbejder vi primært med det basale fundament, såsom grammatik, udtale og samtale. Denne spanskundervisning vil gøre dig i stand til, at føre simple samtaler og læse enkle tekster på ferien. Vi udbyder også et B-niveau, som er et spanskkursus for dig, der tidligere har haft undervisning. Her vil du videreudvikle dit ordforråd, læse kortere noveller og naturligvis opnå en større sikkerhed i samtaler på spansk. Desuden kan du få et spanskkursus på et C-niveau, der henvender sig til dig, der har haft en del spansk før.  Her arbejder vi med samtaler, går i dybden med det grammatiske og læser avancerede tekster, så du kan udtrykke dig flydende og fortolkende.

LÆS MERE OM NIVEAUERNE OG UNDERVISNINGEN HER

Bemærk tegnforklaring:
F.eks. angiver A1+ at kurset er for dig, der allerede har modtaget undervisning på det pågældende niveau i en sæson. A1/A2 angiver, at kurset er for dig, der har modtaget undervisning på niveau A1 eller A1+ i flere sæsoner.

Niveaubeskrivelse

Vi tager udgangspunkt i den fælleseuropæiske standard for evaluering af sprogundervisning. Nedenfor finder du de mål, der sættes for undervisningen på det givne niveau.

Basisniveau - Basic speaker
A1 - Breakthrough
Mål: At du kan forstå en enkel samtale om kendte dagligdags ting, når der tales langsomt og tydeligt. At du kan læse enkle sætninger. At du kan føre en enkel og langsom samtale, hvis du bliver hjulpet. Du vil for eksempel kunne redegøre for, hvor du bor.

A2 - Waystage
Mål: At du kan forstå ofte anvendte ord og udtryk og hovedindholdet i en besked, der drejer sig om din dagligdag. At du kan læse og søge efter oplysninger i enkle tekster, for eksempel menukort, brochurer og køreplaner. At du kan føre en enkel samtale, hvor der udveksles informationer uden yderligere uddybning. Du vil for eksempel kunne redegøre for din familie og dagligdag.

Øvet niveau - Independent speaker
B1 - Threshold
Mål: At du kan forstå en klar fremstilling af dagligdags emner. At du kan håndtere de fleste situationer, du vil kunne komme i, når du rejser i et land, hvor sproget tales. At du kan redegøre for oplevelser og forventninger og begrunde holdninger og planer.

B2 - Vantage
Mål: At du kan forstå hovedpunkterne i en kompleks tekst, der handler om både konkrete og abstrakte emner. At du kan læse og forstå de fleste lettilgængelige romaner og moderne noveller. At du kan redegøre detaljeret for dine interesser eller fremlægge et synspunkt om et aktuelt emne, med afvejning af fordele og ulemper.

Avanceret Niveau - Proficient speaker
C1 - Effective operational speaker  
Mål: At du kan forstå længere, krævende tekster, foredrag og samtaler. At du klart og flydende vil kunne redegøre for komplekse problemstillinger. At du kan argumentere nuanceret og afrunde med en konklusion.

C2 - Mastery

Mål: At du kan forstå næsten alle former for talesprog og stort set alt, hvad du læser. At du kan udtrykke dig spontant og logisk sammenhængende og kan gennemskue betydningsnuancer selv i komplekse sammenhænge. At du flydende kan redegøre for et emne/problem i en stil og et niveau, der passer til situationen.