Ture og Rundvisninger

Pisserenden

Pisserenden

Allan Mylius Thomsen guider en historisk tur i kvarteret og gaderne, som mange kender som Pisserenden. Det er et af Københavns ældste kvarterer. Her var der bebyggelse, allerede før Absalon fik overdraget området og anlagde sin borg i 1167.
Bryggere og brændevinsbrændere havde her sine gårde, og det var efterladenskaber fra deres kreaturer og husdyr i gadens rendestene, der blev begyndelsen til navnet "Pisserenden".
Kvarteret udviklede sig til et ydmygt gæstgiverkvarter lige indenfor byportene. Men det første universitet, byens andet rådhus og en række senere kendte kulturpersonligheder har rødder i de gamle gader. Gennem bybrande og bombardementer ændrede kvarteret ansigt til det charmerende "latinerkvarter", vi kender i dag.
Fra 1910 slog de "uartige" damer sig ned i gaderne og kom til at præge kvarteret helt frem til 1980’erne. I dag er det nærmest blevet et fashionabelt beboelseskvarter.
Vi vandrer rundt i de gamle gader og stræder med tid til en forfriskning midtvejs. Pris inkl. guidet tur (ekskl. drikkevarer). Mødested: Gl. Torv på Strøget, Ved Caritas Springvandet, 1457 København K. Slutsted: I Sankt Pederstræde.

Tirsdag kl. 17.00-19.00 
Den 6/11 
 
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
383124
tir 06-11-18 17:00
Gammel Torv På Strøget
Allan Mylius Thomsen
1 gange
Kr. 195