Ture og Rundvisninger

Jægersborg Dyrehave - Parforcejagten

Jægersborg Dyrehave - parforcejagten

En del af Kongernes Nordsjælland.
En kulturhistorisk vandretur gennem et unikt landskab i selskab med den erfarne biolog og naturvejleder Jakob Müller.
Fokus for vandringen vil være de spor i landskabet, som fortæller den lange og spændende historie om den kongelige vildtbane, der kulminerer med Christian den 5.'s indførelse af Parforcejagten i Danmark.
På vandringen vil du blive klogere på historien bag etableringen af Jægersborg Dyrehave og parforcejagtens idégrundlag og krav til skovens udformning. Vi skal også rundt om historien om den nedlagte landsby, Stokkerup.
Jakob fortæller historien bag de forskellige jagtslotte, som har ligget i Dyrehaven, den praktiske afvikling af Parforcejagten og jagtens betydning for den enevældige monark.
Endvidere vil nogle af de dramatiske fortællinger, som er knyttet til Jægersborg Dyrehave, blive fortalt ”on location” - f.eks. historien om den skjulte (og aldrig fundne) guldskat og om Christian den 5.'s dramatiske og fatale møde med en kronhjort. 
Turen vil foregå både på de gamle jagtveje eller ”gader” i skoven, men også med afstikkere ud i landskabet for at finde de gamle hegnsgrøfter, som omgav Frederik den 3.'s Dyrehave.

Der gås maksimalt 8 km og til tider udenfor stierne, så man skal være godt gående. Pauser undervejs.

Mødested: Indgangen til Dyrehaven ved den røde port ved Klampenborg .
Børn/Unge t.o.m. 15 år: 110,-

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
391114
søn 26-05-19 10:00
Dyrehaven V/ Røde Port
Jakob Müller
1 gange
Kr. 220