Det er helt okay mor!

Breaking news. Det er helt okay mor!

Af: Klummeskribent, Emilie Sørensen: Sygeplejerske, mor og forlovet.

Som første gangs mor får man mange sikkert velmente "det skal nok gå", "tag det nu roligt", og den bedste "nu er du jo ikke den første..." - citater med på vejen, og tak for det! Men hånden på hjertet, så bliver jeg en lille smule udfordret på sådanne kommentarer, når det handler om min rolle som mor. Jeg har, sammen med min dejlige kæreste Benjamin, Elias Inuk på snart 10 måneder.

Det betyder, at vi i dag opstarter i dagpleje, og jeg er for at sige det mildt: pisse nervøs! Og det er jeg velvidende, at vores dagplejer er et kompetent voksent menneske, der har arbejdet i faget i mange år! Men giver det alt og alle lov til at hentyde til, at jeg er lidt småpjattet, når jeg nævner, at jeg er nervøs for, at hele denne nye verden med at skulle aflevere min søn til en - indtil videre - halvfremmet kvinde? Jeg synes det ikke! Jeg skal være ærlig for jer læsere – jeg har måske en smule tendens til at: overtænke situationer, nogle (dem, der kender mig) vil måske endda mene, at jeg til tider kan tage sorgerne på forskud…

Men jeg tillader mig i denne situation at vende bøtten på hovedet og sige, at der er en første gang for alting. Jeg kan sammenligne det med mit eget fag. Jeg er sygeplejerske og møder ofte patienter og pårørende, der er nervøse. Det kunne være for en kommende undersøgelse eller det at få lagt et drop. Det kunne aldrig falde mig ind og sige "det skal nok gå", "tag det nu roligt", og den bedste "nu er du jo ikke den første." Jeg tager dem i hånden og lytter til deres bekymringer uanset, hvor lille et indgreb jeg måtte synes, det er. For det er deres første gang.

Vi lever i et samfund, hvor vi bare skal følge med og acceptere alt nyt uden nogen forbehold. Vi skulle jo nødig være den, der ikke følger strømmen.
Men det er helt okay - nybagte mor og alle andre- at være nervøse, især ved første-gangs-oplevelser! Efter min bedste overbevisning er det ikke en dårlig egenskab at være nervøs, om det er at sende sit guld i dagpleje, få lagt drop på sygehuset eller noget helt tredje.

Vi lærer helt sikkert af situationen og meget mere om os selv!

Nu vil jeg give Elias Inuk tøj på og så trille afsted mod dagplejeren.