Tre skarpe om FOF og folkeoplysning

3 skarpe om FOF og folkeoplysning

Af Line Hjerrild og Josefine Sørensen 
September 2017

 

FOF. Folkeligt Oplysnings Forbund. Vi er en gammel organisation med mere end 60 år på bagen med solide rødder i den danske folkeoplysning. Men hvad er folkeoplysning? Og hvad er det overhovedet, du kan få ud af at gå hos FOF Aarhus? Vi har samlet tre skarpe om FOF og folkeoplysningen for at gøre dig lidt klogere på emnet. 

Hvem er vi?

FOF Aarhus er den aarhusianske afdeling af FOF, hvis hovedkontor ligger i København. Udover at være Danmarks 2. største FOF (FOF København er nr. 1), er FOF Aarhus også Aarhus Kommunes største aftenskole med 3000 foredrag og kurser, 700 tilknyttede undervisere og over 66.000 kursister – årligt. Til daglig huser vi vores administration på Fredensgade i hjertet af Aarhus. Men vores kursusaktiviteter rækker hele vejen rundt om i byen, hvor vi enten er i vores egne eller i lejede lokaler.


Hvad kan man gå til hos FOF Aarhus?

Alt mellem himmel og jord er ikke helt skudt ved siden af. Vi tilbyder mange forskellige kurser/foredrag, som vi kategoriserer inden for fem hovedområder:

  • Kreative fag og madlavning
  • Musik
  • Sprog og kommunikation
  • Bevægelse
  • Foredrag.

Vores kurser varierer i længde og pris. Eksempelvis afholder vi flere weekendkurser, primært indenfor madområdet og det kreative felt. Mange af vores kurser starter i uge 37 samt uge 5, men hele året rundt har vi løbende opstart på flere af holdene. Du kan altid finde detaljerede oplysninger om hvert enkelt hold her på hjemmesiden. 


Hvad er folkeoplysning?

Folkeoplysning er et bredt begreb, som dækker over mange ting i mange forskellige sammenhænge. Dog er det enkelt for os at være konkret. Hos FOF handler folkeoplysning nemlig om livslang læring. Hos os er formålet med folkelig oplysning at blive klogere på sig selv og hinanden og ikke mindst på den verden, vi lever i. Og så handler det også om, at man lærer af lyst og ikke af pligt. Derfor kan du hos FOF Aarhus gå i dybden med de kurser, som du finder mest spændende.