Bønnesalat

Bønnesalat med ristede krydderier


Til 4 personer


Ingredienser:
  • 250 g bønner
  • 250 g slikærter
  • 250 g ærter
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 milde røde chili
  • 1 hvidløg
  • 1 citron
  • 1,5 tsk. eller 2 spsk. frisk estragon
  • 1 tsk. sortkommen
  • groft salt
  • 30 g blandet salat
  • 2-3 tsk. granatæblekerner

Sådan gør du:

Blanchér bønnerne i 4 minutter, slikærter i 1 minut og ærter i 20 sekunder. Brug nyt vand til de tre. Bland dem bagefter i en skål.

Kom groft kværnet korianderfrø og sennepsfrø sammen med olie i en lille gryde og varm det op. Rist grøntsagerne, til sennepsfrøene er færdige med at hoppe i gryden.

Fjern kerner af chilien og skær chilikødet i små tern, pres hvidløg, riv skallen af citronen og hak estragon. Bland det sammen med sortkommen.

Kom blandingen på grøntsagerne og bland det hele grundigt igennem.

Smag til med salt.

Drys granatæblekerner på.

Lige inden servering må salatbladene forsigtigt blandes i.

 

Se vores madkurser