Rødbede/kartoffelsalat

Vi kender alle den traditionelle kartoffelsalat, som om sommeren har en fast plads på mange danske middagsborde. Men med små ændringer og enkelte nye ingredienser kan den velkendte sommerret få et helt nyt udtryk, som giver én fornemmelsen af at sidde på en solbeskinnet plet i Marokko. Med denne opskrift, som vi har fået af vores underviser Yasmin Khalil, kan du altså fremtrylle en helt ny salat med kendte ingredienser. Og som Yasmin siger: ”Det er fortryllende, at farven af rødbeder ikke smitter af på kartoflerne!”

God fornøjelse!

Ingredienser:

  • ½ kg rødbeder
  • 250 g nye kartofler
  • 2 forårsløg
  • 2 mellemstore tomater (ca. 200 g)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ bd. bredbladet persille
  • 4 kviste koriander
  • 3-4 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 50 g sorte oliven

Tilberedningstid: 35 min (+ 1 ½ time kogetid + 30 min til afkøling)

Sådan gør du:

  1. Vask rødbederne, kog dem tildækket ved middel varme i ca. 1 ½ time til de er møre. Hæld vandet fra, undtagen 4 spsk. af det. Skyl knoldene med koldt vand og lad dem køle af.
  2. Cirka 30 minutter inden afslutningen af kogetiden vaskes kartoflerne og koges i 25-30 minutter. Skræl rødbederne og kartoflerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver. Kom dem i forskellige skåle.
  3. Rens og vask forårsløgene. Skær dem i ringe. Skyl tomaterne med kogende vand. Skræl huden af og skær stilkene ud. Halver tomaterne, fjern kernerne og vask dem. Skær frugtkødet i tern. Tilsæt dem sammen med forårsløgene til rødbederne.
  4. Hvidløget skrælles og hakkes i små tern. Vask persille og koriander, riv bladene af og hak dem. Hvidløg og krydderurter blandes sammen med kogevand og kommes på rødbederne. Olie, salt og henholdsvis en knivspids peber og cayennepeber røres sammen til en marinade.
  5. Bland 2/3 af marinaden med rødbederne, resten blandes med kartoflerne. Sæt begge salater 30 minutter på køl og smag til med salt og eddike inden servering. Ved servering anrettes rødbederne i midten og kartoflerne i en ring udenom. Tilføj oliven som garniture.