Stegt svinekød med ingefær (Moo pat khing)


Opskriften på denne lækre wokret er udviklet af underviser Waraporn Larsen, som i mange år har undervist i thaimad hos FOF Aarhus. Det specielle ved denne ret er, at den er utroligt smagfuld, mens grøntsagerne er sprøde og lækre - og så er den hurtig at lave. God fornøjelse.

Ingredienser

- 300 g. svinekoteletter eller mørbrad skåret i tynde stykker/skiver
- 30 g. ingefær skåret i tynde strimler
- 1 stort løg skåret i fire-seks både
- 3-4 fungus svampe (lægges i blød og skæres i tynde strimler)
- 2 stk. forårsløg skåret i 2 cm lange strimler
- 1 stk. gulerod skåret i skrå stykker
- ½ rød peberfrugt + ½ gul peberfrugt skåret i skrå strimler
- 5 fed hakket hvidløg
- 2 spsk. østerssovs
- 2 spsk. lys sojasovs
- ½ tsk. sukker
- 1 spsk. fiskesovs
- Et nip hvid peber
- ½ dl vand


Fremgangsmåde

1. Mariner kødet med 2 fed hakket hvidløg, hvid peber, sukker og 1 spsk. soja og lad det trække i 15 minutter
2. Varm olien og svits 3 fed hakket hvidløg til de har en flot gylden farve
3. Tilsæt kødet og steg under omrøring. Når kødet er gennemstegt kommes løg, gulerødder, fungus svamp og ingefær i og steges i cirka 2 minutter. Det er vigtigt, at grøntsagerne ikke kommes i samtidig, men en ad gangen, da de har forskellig kogetid og gerne skal være sprøde til serveringen
4. Smag til med østerssovs, sojasovs, sukker, fiskesovs og hvid peber og lad det stege videre i 1-2 minutter
5. Tilsæt vand, peberfrugt og forårsløg

Retten kan serveres med ris til. Velbekomme!