FOF Inspiration

Sjov og uforpligtende motion

 

Du kender det sikkert godt. Om ikke andet, så har du hørt, læst og snakket meget om det. Motion er sundt. Men det at bevæge sig, skal ikke ses, som noget uoverskueligt og kedeligt. Det kan sagtens være sjovt at være i bevægelse.

Når nu Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man motionerer mindst 30 minutter hver dag, er det selvfølgelig ærgerligt, at man ikke synes, at motion og træning er sjovt. Derfor er det også en god ide at finde ud af, hvilke former for motion, man synes er sjov. Og i perioder kan det være svært at tage sig sammen og komme afsted i fitness. Derfor kan du bruge din allerede sparsomme tid og det resterende overskud på mange andre former for motion.

Vi har fundet nogle forslag, som du kan tage i brug med det samme:

• Vær fysisk social – hvem siger, at i skal sidde ned og drikke kaffen? Tag kaffen med på gåturen og nyd landskab og selskab, mens du bevæger dig
• Gå i haven – du glemmer helt, at du er i bevægelse, fordi du beskæftiger dig
• Tag trapperne og gør det gerne flere gange. Tag tid på dig selv, det er sjovt at se, om du bliver hurtigere
• Hop på cyklen og ud i det blå – det er dejligt både for sind og krop
• Tænd for musikken og dans i fem minutter – det er sjovt og super effektivt. Kan du stoppe efter de fem minutter?

Alle forslag er nemme og tilgængelige, vi glemmer blot nogle gange, at det ikke altid behøver at være så svært. Bevæg dig og drop den dårlige samvittighed. Motion er ikke kun forbeholdt et fitnesscenter.