Foredrag og kultur

Naturvandring: Eskelund

Billede af dyreliv fra Eskelund

Arrangør: Naturhistorisk Museum og FOF Aarhus

På trods af sin størrelse, så er der ikke mange, der kender til det 17 hektar store grønne område, der i dag kaldes for Eskelund. Med en placering inden for ringvejen i Aarhus, lige ved tilkørslen til Aarhus S-motorvejen, så burde man ellers tro, at området var et yndet udflugtsmål for aarhusianerne.

Eskelund ligger midt i det, der i gamle dage ville have været Aarhus Å-deltaet. Allerede i Stenalderen blev området brugt som boplads af datidens jægere og samlere, mens området i vikingetiden blev brugt i forbindelse med skibsbyggeri.

Læs mere

I moderne tid har området huset et stort affaldsdeponi, men efterhånden som Aarhus voksede ud omkring området, så blev det lukket og siden overdækket, hvorefter naturen langsomt har vandret ind. I dag er området igen kommet i spil som kommende bypark, landskabslaboratorium og eventområde, der måske bl.a. kommer til at huse den aarhusianske Northside-festival.

Sammen med Naturhistorisk Museum kan du tage med på opdagelse i områdets rige natur, der rummer historier om Aarhus’ udvikling fra stenalderen frem til i dag.
Husk påklædning efter vejret og fornuftigt fodtøj.

Turleder: Biolog og naturformidler Lars Brøndum, Naturhistorisk Museum Aarhus