Foredrag og kultur

Amerikanske Billeder - Jacob Holdt "UNCUT"

Nu kan du opleve – eller måske gense - den rejsende legende og hans bevægende billedshow. Denne aften optræder Jacob Holdt i en uncut/uredigeret-udgave, når vi slipper ham og de over 3000 billeder løs på lærredet i en ny opdateret digital udgave. 

Læs mere

Det er snart 40 år siden, at Jacob Holdt udgav Amerikanske billeder. Bogen indeholdt et uddrag af de 15.000 billeder, han tog gennem fem års rejse i USA’s fattigste og rigeste kvarterer og ved besøg hos USA’s middelklasse. Siden dengang har han turneret ind- og udland rundt med sit bevægende billedforedrag, hvor han skildrer de hvides marginalisering af de sorte i ghettoer.

Foredraget byder på Jacob Holdts rystende beretninger om venner blandt hvide massemordere i Ku Klux Klan samt de mange sorte venner, han fotograferede i 70’erne, der i dag er enten fængslede eller myrdede.
Jacob Holdt starter når billederne toner frem, og han stiller skarpt på emnet racisme, dengang såvel som nu.  Slut tidspunktet er ukendt -  vi slutter, når det sidste billede er vist, og det sidste ord er sagt.


Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder Lektioner Pris
6953
man 10-10-16 18:00
Stakladen
Jacob Holdt
1 lekt.
Kr. 175