Foredrag og kultur

ADDA - filmaften på DOKK1

Billede af Adda Lykkeboe. Foto: Apperaat

Arr.: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1

Adda Lykkeboe debuterede som 60-årig med den erotiske roman "Kontrakten" efter at have trukket sig tilbage fra et virke gennem mere end 39 år ved biblioteksvæsenet i Aarhus. Hun havde aldrig haft en skabsforfatter i maven, men på en ferie til Firenze i 1992 mødte hun den katolske kirke og kunsten, som begyndte at synge om fortiden hos Franciscanersøstrene i Tórshavn, og siden da har hun skrevet bøger. 

Filmen om Adda er også fortællingen om en direktørdatter fra det bedre borgerskab. Som 7-årig “emigrerer" hun med sin familie til Færøerne, hvorfra hun først som ung kvinde vender tilbage til et privilegeret liv i Aarhus. Efter filmen nyder vi et glas vin sammen.

Læs mere

Adda Lykkeboe kommer endvidere omkring "provinsbyen Aarhus", byens frisindede venstreorienterede kollektivister, sin livsledsager, dilemmaet mellem kunsten og kærligheden, ærkeenglen Gabriel og ikke mindst den verdensberømte sanger Richard Tauber, om hvem Adda Lykkeboe har skrevet en anmelderrost portrætbog. Filmen indgår i en serie af portrætfilm, som omhandler Aarhus-personligheder, kendte og mindre kendte. De medvirkende er seniorer med noget på hjerte, som kan motivere og inspirere både unge og ældre. Det filmiske udtryk låner fra dokumentar- og interviewgenren og er efterfølgende kunstnerisk bearbejdet i form af et fortolkningslag på såvel lyd- som billedsiden. Filmens tempo er dvælende, og udtrykket kan sammenlignes med et portrætmaleri. Et portræt, som delvist er blevet til ved producentens hånd, men i særdeleshed også skabt af Adda Lykkeboe selv. 

Apperaat er en kunstnerduo fra Aarhus Syd, som består af Tam Vibberstoft og Niels Gade - et bredt favnende samarbejde, som kombinerer disciplinerne musik, poesi, visuel kunst og scenekunst i et uforudsigeligt mix. 

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
6940
ons 15-11-17 19:00
DOKK1
Adda Lykkeboe
1 lekt.
Kr. 150