Foredrag og kultur

Mit liv som Elkjær

Billede af Preben Elkjær, tidligere fodboldspiller på det danske landshold.

Preben Elkjær var en af verdens bedste angribere i 1980’erne. Derudover var – og er – han noget af det mest danske, man kan forestille sig på linje med Den Lille Havfrue, Kim Larsen og Dronning Margrethe – uden sammenligning, i øvrigt! Mød ham i dette foredragsshow, hvor han interviewes af Peter Sloth, medforfatter på bogen ”Mit liv som Elkjær”.

De fleste voksne danskere har en idé om, hvad Elkjær er for én – men måske får publikum revideret den opfattelse efter mødet med Preben Elkjær og journalist og forfatter Peter Sloth.

Læs mere

I dette foredrag tager Preben Elkjær publikum med på en tour de force gennem 1980’er-landsholdets gennembrud og storhedstid, men han fortæller også ærligt og direkte om presset, forventningerne, opture og nedture i sit liv som træner, klubejer, forretningsmand, tv-direktør og fodboldkommentator – alt sammen krydret med det velkendte glimt i øjet.

”Mit liv som Elkjær” af Preben Elkjær og Peter Sloth er en selvbiografi om fodboldstjernen Preben Elkjærs liv. I bogen hører man om den imponerende karriere, fortalt af fodboldstjernen selv, lige fra ungdomsårerne i København, til livet som professionel i bl.a. Hellas Verona. Ud over dette fortæller Elkjær også om de fantastiske år som en del af dynamitlandsholdet, og alle deres succeser. Bogen opfrisker de gode og nostalgiske minder fra 80´erne, hvor hele Danmark var ramt af fodboldfeber, men ud over dette er det også en ærlig historie om bagsiden ved at være professionel fodboldspiller. Preben Elkjær spillede 69 A-landskampe for Danmark, og scorede i alt 38 mål i den rød/hvide-trøje. I 1984 blev han kåret til Årets Fodboldspiller i Danmark.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
6802
tor 28-03-19 19:00
DOKK1
Preben Elkjær
1 lekt.
Kr. 225