''På sporet af John Mogensen''

Billede af foredragsholder Frank Toft Nielsen

Kom med på en rejse tilbage i tiden, hvor vi dykker ned i legendariske John Mogensens liv og levned. Hans opvækst på Amager, hans skolegang, de første musikalske møder, succesårene med Four Jacks og hans store nedtur, der ved en tilfældighed ender med at blive hans største triumf som hele Danmarks musikalske gadedreng.

Vi er helt med gennem hans sidste fortumlede år, hvor han er landets mest populære popsanger, men hvor døden indhenter ham som en uundgåelig konsekvens af det hårde liv, han byder sig selv.

Læs mere

Historien bliver fortalt af en, der ved, hvad han taler om. Frank Toft-Nielsen, 57, har dyrket John Mogensen siden 1971. Han nåede at opleve ham optræde flere gange, og overværede han livs gallakoncert i Tivoli. Frank Toft-Nielsen er forfatter til tre bøger om John Mogensen, ligesom han medvirker i DR’s dokumentar om Mogensen i serien Store Danskere.

Undervejs i fortællingen er der lejlighed til at stille spørgsmål, dele anekdoter og tale om fænomenet John Mogensen i kulturelt og samfundsmæssigt perspektiv.