Foredrag og kultur

Tilbage på hippiesporet

Billede fra Hippieruten

Der var engang, hvor verden i nogle få magiske år stod på vid gab, engang da hundrede tusinder af unge fra vesten greb øjeblikket og i en endeløs karavane af fliphoveder, hashvrag, døgenigte, spirituelt søgende og eventyrlystne hippier drog afsted østover mod Afghanistan, Indien og Nepal.

21-årige Thomas Ubbesen stillede sig i 1977 op ved Friheden Station i Hvidovre, stak tommelfingeren frem og begav sig ud på det, der blev kendt som hippieruten uden nogen klar forestilling om, hvordan det skulle ende. 40 år efter har den nu 62-årige journalist og forfatter gennemrejst samme rute på tommelfingeren og med lokalbusser og tog og har genoplevet Europa, Mellemøsten og Indien i et nyt årtusind.

Læs mere

Journalist og forfatter Thomas Ubbesen har skrevet en bog om sine oplevelser: ”Gensyn med hippieruten – i egne fodspor 40 år efter” (Gyldendal). Kom og oplev Thomas Ubbesen med den medrivende fortælling, om hvordan det er at gense hippieruten efter så mange år – og hvordan verden ser ud længe efter ungdommens hashtåger er fordampet.