Foredrag og kultur

Ultima Thule - de sidste fangere i Thule

Billede af Henrik Saxgren på Grønland

Kom med til et øjenåbnende foredrag med den kendte fotograf Henrik Saxgren.

Siden 2014 har Henrik Saxgren tilbragt mere end seks måneder i Nordvest-Grønland, i det område som Knud Rasmussen kaldte Thule, hvor han arbejdede på sin bog ULTIMA THULE. Havisens forsvinden - som følge af den globale opvarmning - har ikke kun katastrofale konsekvenser for klodens klima. Det har også ødelæggende konsekvenser for den Thulekultur, der er hele Grønlands DNA.

Læs mere

På denne aften vil Henrik Saxgreen fortælle om sine oplevelser med at leve med de grønlandske fangere på havisen og deltage i fangst og jagt efter hvalros, narhval og isbjørn. Han vil fortælle om at arbejde i ÷35 grader celcius og om at tilbagelægge hundredevis af kilometer på hundeslæde for at nå frem til fangstpladserne.

Kom med til en inspirerende og livberettende aften, hvor Henrik også vil fortælle om storheden i mødet med den nådesløse grønlandske natur og om sin beundring for fangernes kapacitet. Og så vil han vise sine enestående billeder…

Foredraget afholdes i anledning af Henrik Saxgrens udstilling "76° Nord”, som du kan se i Galleri Profilen fra d. 31. august til d. 4. oktober.

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
7061
tor 20-09-18 19:00
Fredensgade 36
Henrik Saxgren
1 lekt.
Kr. 130