Foredrag og kultur

Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte

Billede af Jytte Vikkelsø
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med DOKK1

Det tager kun en femtedel sekund at aktivere de 12 hjerneområder, der hensætter os i en svimlende forelskelsesrus. Men nøjagtig hvad, der skal til for at aktivere disse 12 hjerneområder, mangler vi endnu at forstå til bunds.

Jytte Vikkelsøe kortlægger disse grunde i sin banebrydende bog "Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte. Om hvorfor vejen til det liv du længes efter, altid går gennem jeres mest fastlåste konflikter".

En af hendes mest overraskende konklusioner viser, at de uoverensstemmelser, der senere ødelægger selv de bedste parforhold, er bygget ind i forelskelsen helt fra begyndelsen. Du falder simpelthen kun for et menneske, der i sin personlighedsstruktur bærer kimen til konflikt med netop dig i sig.

Læs mere

Jytte Vikkelsøe, Ph.D. i Social Psykologi med speciale i Procesorienteret Psykologi, boede i knap 20 år i USA. Her arbejdede hun med individuelle- og parforholdsproblematikker i sin private praksis og som international træner, konsulent, kursusleder, fordragsholder og supervisor i USA, Europa, Australien, New Zealand, Rusland og Asien.

Jyttes internationale arbejde spænder over alt fra kurser og foredrag i personlig vækst, terapeutisk træning og uddannelse, mangfoldighedstræning af Fortune 500 Companies, kommuner og offentlige uddannelsesinstitutioner til arbejde med aboriginale samfund omkring racisme, alkoholisme og men-tale sygdomme og store internationale multikulturelle konflikter med ca. 350 mennesker omkring social uretfærdighed i USA, Europa, Australien og Asien. Men uanset om der arbejdes med enkeltpersoner, par, grupper eller organisationer, fokuserer arbejdet på at forstå udfordringer, konflikter og andet kaos som dynamiske forandringsprocesser og spændende muligheder for vækst.