Foredrag og kultur

Eske Willerslev: Hvor stammer vi fra?

Billede af forsker Eske Willerslev. Fotograf Mikal Schlosser

Et fascinerende og øjenåbnende foredrag med Eske Willerslev, verdensberømt DNA-forsker, professor, pelsjæger og eventyrer…

Hvor meget ved vi danskere egentlig om, hvor vi kommer fra? Det kigger Eske Willerslev på i dette foredrag, hvor han bogstaveligt talt kigger på DNA i alt fra ældgamle knogler til iskerner – noget han er verdens bedste til.

Download kort over Via Campus C

Læs mere

I dette foredrag præsenteres deltagerne for en perlerække af ny viden fra Eske Willerslevs forskning, der de senere år har omskrevet historiebøgerne og givet svar på spørgsmål som:

  • Hvorfor uddøde mammutterne?
  • Hvem var de første folk i Amerika?
  • Hvor stammer vi fra?

Ikke blot har Eske Willerslevs forskning omskrevet menneskets forhistorie i både Australien, USA og Grønland, hvilket i sig selv er fascinerende. Han kobler også denne nye viden op på underholdende anekdoter og fængslende historier, der holder deltagerne tryllebundet.

Eske Willerslev er en verdensberømt DNA-forsker, professor og Director for Københavns Universitets Centre of Excellence GeoGenetics. Han er medlem af Eventyrernes Klub og har ledt en række ekspeditioner til bl.a. Sibirien og Grønland, ligesom han har levet som både pelsjæger og indianer.

Eske Willerslev har bestridt en række prestigefyldte professorater og fået et væld af priser, herunder Rosenkjærprisen og Geniusprisen fra Danske Videnskabsjournalister for hans evne til at sætte videnskab og forskning på dagsordenen i offentligheden med hans indgående viden og underholdende historier. Samtidig er han en af de få forskere, der har formået at komme tæt på og blive accepteret af flere af verdens indfødte folkeslag, hvilket bl.a. har ført til optagelsen i indianerstammen Crow med indianernavnet “Well-Known Wolf“.