Foredrag og kultur

Henning Jensen: "Som at dø"

Billede af Henning Jensen

Oplev et personligt, indlevende og gribende foredrag med skuespilleren Henning Jensen, der via anekdoter tager tilhørerne igennem sit liv med sygdommen depression.
I foredraget fortæller Henning Jensen om sin egen erfaring med depression og skildrer sygdommen for at skabe mere forståelse, både for den, der er syg, de pårørende og i samfundet.

Læs mere

Den tredjestørste sygdom i verden er i dag depression, og det er dermed også en af de sygdomme, som spreder sig markant. Verdenssundhedsorganisation WHO har forudset, at depression om få år, i 2020, vil være på andenpladsen over sygdomme på verdensplan kun overgået af hjertekarsygdomme. Ikke desto mindre er vores forståelse af sygdommen meget sparsom, og det bør tages alvorligt.
En depressionsramt person oplever invaliderende og grusomme rædsler, så pinende, at det ikke kan sammenlignes med nogen anden sygdom. 

Om foredragsholderen 
Fra 1987-2002 har Henning Jensen arbejdet på Det Kongelige Teater. I dag holder han en lang række foredrag om sin imponerende karriere, men også om bagsiden af medaljen, et liv med depression – i et forsøg på at hjælpe de mange andre, der også lider af sygdommen. Henning Jensen har medvirket i en række film og teaterforestillinger. Mest kendt er han nok for “En sælgers død”, “Amadeus” og “King Lear”. Senest medvirkede Henning Jensen i den populære film “Sommeren 92” fra 2015, hvor han spillede Richard Møllers assistent- og medtræner, Kaj Johansen. Henning Jensen er desuden medlem af PsykiatriFondens præsidium.


Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder Lektioner Pris
6926
man 26-09-16 19:00
DOKK1
Henning Jensen
1 lekt.
Kr. 150