Foredrag og kultur

Kulturfag

Kultur på tæt hold

FOF Aarhus arrangerer historiske byvandringer i Aarhus, hvor du kan blive klogere på din by, historien og arkitekturen. Du kan også fordybe dig i musikforståelse, litteraturhistorie eller kunsthistorie, hvor du får mulighed for at gå i dybden med kunstværker, musikstykker og enestående komponister. 

Læs mere

Hør og besøg danske slotte og herregårde. En stor del af undervisningen foregår med billeder og fortællinger, men naturligvis afholder vi flere ekskursioner ud til de danske kirker, slotte og herregårde, som er en del vores danske kulturarv.

På et kursus i litteraturhistorie i Aarhus arbejder vi med udvalgte værker og genrer, der analyseres, fortolkes og diskuteres. Underviserne indplacerer teksterne i en historisk og forfattermæssig kontekst, inden kursisterne diskuterer teksterne i fællesskab. Med et kursus i litteraturhistorie lærer du både om den faglige kontekst og stifter bekendtskab med en række forskellige fremragende værker. 

På vores kurser i slægtsforskning lærer du at opstille anetavler, finde rundt i arkiver og læse kirkebøger. Med et kursus i slægtsforskning får du hjælp til at kunne udnytte de mange muligheder, der findes for at finde historier frem om dine forfædre og dokumentere din slægt. 

Billede af Egeskov Slot
KULTURFAG

HISTORIE

Bliv klogere på din egen tid gennem historien.
Billede af glasmosaik fra Skt. Johannes kirken i Aarhus
KULTURFAG

KUNSTHISTORIE

Udvid din kunsthistoriske viden.
Billedudsnit fra bogen 'Islandske konger* af Einar Már Guðmundsson
KULTURFAG

LITTERATUR

Læs og analyser værker fra forskellige epoker.
Billede af Richard Wagner
KULTURFAG

MUSIKFORSTÅELSE

Få en større oplevelse af musikken.
Billede af slægtstræ
KULTURFAG

SLÆGTSFORSKNING

Find ud af mere om din private historie.