Kunst

kunst maleri

KUNST

Ved mag.art. Mette Smed

Den figurative kunst i det 20. århundrede:
Fortællinger i maleri, skulptur og arkitektur ca. 1900 – 1970

Meget af kunsten i det 20. århundrede er abstrakt, men ønsket om at skildre virkeligheden og fortælle om mennesket og dets tilværelse forsvinder aldrig.

Vi skal se på en række af de største kunstnere, bl.a. Matisse og Picasso og de ekspressionistiske malere i Frankrig og Tyskland, bl.a. Emil Nolde, på Diego Rivera og Frida Kahlo i Mexico, Edward Hopper m.fl. i USA, Francis Bacon og Lucian Freud i England.

I Danmark er der mange landskabsmalere i perioden, bl.a. Hoppe, Søndergaard og Høst. Vi skal også se på nogle af de fabulerende kunstnere som Chagall, og i Danmark Jeppe Madsen-Ohlsen og Heerup.

Skulpturer, der fastholder den menneskelige form og arkitektur, der udtrykker sig i ekspressive former findes også i perioden, selv om den modernistiske renhed og abstraktion er fremherskende. I forløbet skal indgå oplevelse af kunst, enten på museum eller ved besøg i bygningsværker i Aarhus og omegn. 

Torsdage kl. 9.30-13.30.
Hold nr.: 6094.

underviser mette smedMette Smed er mag.art. i Kunsthistorie, tidligere ekstern lektor ved Kunsthistorie, Aarhus Universitet. Hun underviser og holder foredrag over hele landet. Hos FOF Aarhus arrangerer Mette desuden kunstture.

 

Kunst er en del af Kulturhøjskolen