Musik

Billede af Musik på kulturhøjskolen

Musik

Ved pianist og musikpædagog Vibeke Lundgren Nielsen

Mesterværker i og omkring wienerklassikken

I sidste halvdel af 1700-tallet kulminerede den wienerklassiske periode, hvor en række komponister med Haydn, Mozart og Beethoven i front skabte en uendelig rigdom af skønne musikværker, hvis klarhed og ligevægt i form og indhold fik kolossal betydning for fremtidens musik.

I første halvdel af 1800-tallet ændrede musikken karakter med bl.a. Schubert og Mendelssohn. I en vis udstrækning fastholdtes den klassiske form, men med et mere subjektivt og følelsesbetonet indhold.

Med udgangspunkt i Mozart fortsætter vi efterårets tema, hvor vi gennem Rokokoens “Galante Stil” og den mere lidenskabelige “Sturm und Drang” nåede frem til Haydn og Mozart.

Ved hvert foredrag gennemgås 1-2 hovedværker, hvis form og indhold belyses ud fra de historiske omstændigheder og komponisternes situation. Kendskab til noder og musikteori er ingen forudsætning. Frem for alt vil vi nyde musikken sammen.

Tirsdage kl. 9.30-13.30.
Hold nr.: 6091.

underviser vibeke lundgren nielsenVibeke Lundgren Nielsen er pianist og musikpædagog. Koncertvirksomhed som solist og kammermusiker. Tidligere lærer på Det Jyske Musikkonservatorium og Musikvidenskabeligt Institut ved Aarhus Universitet. Vibeke er endvidere rejseleder på FOF Aarhus' Operarejser.

 

Musik er en del af Kulturhøjskolen