Motion og sundhed

Kompenserende hold

billede af kvinde som deltager i kompenserende varmvandstræning

Afhjælp eller begræns virkningerne af et handicap med kompenserende specialundervisning

I samarbejde med Aarhus Kommune tilbyder FOF Aarhus kompenserende specialundervisning, der sigter efter at afhjælpe eller begrænse virkningerne af et handicap. Undervisningen tilrettelægges efter den enkeltes behov og muligheder. Egentlig behandling ligger uden for rammerne for den kompenserende specialundervisning. FOF Aarhus kan tilbyde kompenserende undervisning i: svømning for bevægehandicappede og ridning for bevægehandicappede. Den kompenserende undervisning er gratis. 

Praktisk information

Inden du melder dig til et hold, så skal dit handicap dog først vurderes ved ansøgning. Ansøgningsskema fås hos FOF Aarhus på tlf. 86 12 29 55, hvor fagkonsulent Lone Husted Kristensen også er til rådighed for yderligere information. 

Kompenserende svømning

Svømmeundervisningen finder sted på Lokalcenter Møllestien i varmtvandsbassin sen eftermiddag og aften og i Skanderborg Svømmehal i almindeligt bassin om eftermiddagen. Målsætningen er at lære deltagerne at svømme, og der fokuseres på balancetræning, koordinering, konditions- og styrketræning. Hver enkelt deltager får udarbejdet individuel undervisningsplan. Maks. syv deltagere på hvert hold.

Holdene er blandede M/K hold og undervisningen foregår på dansk.

 FOF Aarhus har svømmeveste, luffer, briller og flydeplader. 

Kompenserende rideundervisning

Rideundervisningen foregår på Åstrup Ridecenter ved Skødstrup i dagtimerne. Målsætningen er at lære at ride og styre hesten i kortere og længere tid. Der fokuseres på balancetræning, koordinering, krydsbevægelser/hofterotation, konditions- og styrketræning. I laver små dressurøvelser i parade, skridt og trav. I sommerhalvåret rider I udendørs og i terrænet. I er maks. seks ryttere på hvert hold samt hjælpere. FOF Aarhus har ridehjelme. Der udarbejdes individuel undervisningsplan, som tilpasses den enkeltes forudsætninger, færdigheder og behov. 

Handicapridning, -pilates og –svømning er en del af ”Specialundervisningsloven for voksne”. Lovens klare mål er at forbedre deltagerens funktion og mulighed for at deltage mere aktivt i samfundslivet gennem en afhjælpning eller begrænsning af virkningerne af et handicap.

Undervisningen foregår på dansk.

GRATIS DANSK OG MATEMATIK

DANSKUNDERVISNING FVU

Hos FOF Aarhus tilbyder vi gratis Forberedende voksenundervisning (FVU) i dansk for alle dansktalende over 18 år
GRATIS DANSK OG MATEMATIK

TEST TIL FVU-DANSK

Er du usikker på din læsehastighed og læseforståelse? Har du svært ved skriftlig fremstilling?
GRATIS DANSK OG MATEMATIK

MATEMATIK TEST

FOF Aarhus tilbyder FVU-matematik på to niveauer. Matematikkurset tager udgangspunkt i en test, som vil vise hvilket niveau, du skal have undervisning på.