Sprog og kommunikation

FVU-dansk

Billede af fvu-danskundervisning

Tag på danskkursus - helt gratis 

Er du usikker på din stavning, og forstår du ikke altid, hvad du læser, eller vil du gerne blive bedre til dansk grammatik og til at skrive, så har FOF Aarhus flere danskkurser til dig. Danskundervisningen kan forbedre dine muligheder på arbejdsmarkedet, hjælpe dig i din uddannelse, og giver dig mulighed for at hjælpe dine børn med lektierne. FVU-dansk er for alle over 18 år.

Download folder om FVU Dansk

Danskundervisning på fire niveauer

FOF Aarhus tilbyder FVU-dansk på fire niveauer, så trænger du til basal træning i grammatik, stavning og læsning, eller er du under uddannelse som fx journalist og ønsker undervisning i avanceret tegnsætning og grammatik, så har vi et kursus til dig. Læs mere om indholdet under de enkelte hold. 

Læs mere om FVU-dansk og de fire niveauer 

Trin 1: Du arbejder bl.a. med basal grammatik, stavning og læsning. Samt skrivning af mindre tekster.
Trin 2: Du arbejder bl.a. med staveregler, stumme bogstaver og ordklasser og deres bøjning. Desuden læseforståelse og skrivning af større tekster.
Trin 3: Du finpudser grammatikken og arbejder med forskellige teksttyper både mundtligt og skriftligt.
Trin 4: Du arbejder med større tekster, grundig tegnsætning og avanceret grammatik. Er også for dig, der er i uddannelse/arbejde eller gerne vil forberede dig til uddannelse. 

Grammatik og tegnsætning - turbokurser og almen

Har du brug for hjælp til grammatik og tegnsætning? Du kan tage et langt forløb over 54 lektioner, eller som et turboforløb, uge- eller weekendkursus. Læs mere under kommakurser

Ordværkstedet 

Ordværkstedet er, som navnet antyder, et arbejdende værksted med plads til 4-6 kursister ad gangen. Her er ikke tale om klassisk undervisning. Metoder og rytme skifter og tilpasses hele tiden den enkeltes behov. Her kommer voksne der gerne vil blive bedre til at læse og stave. Medbring gerne din egen mobil, tablet eller pc og vi kigger på, hvordan vi med tips og tricks via it og apps kan gøre din hverdag lettere.

DANSK OG GRAMMATIK

Inge Bergland

Inge har i 50 år hjulpet folk med at få styr på grammatikken - og selvom hun er over 70, har hun ingen planer om at stoppe