Adam Price om Herrens Veje

Billede af Adam Price

Tro skal kunne diskuteres i et moderne samfund

Af FOF-anmelder Josefine Gulbæk Olsen, studerende på Analytisk Journalistik ved Aarhus Universitet.

Herrens Veje løb over skærmen for første gang i efteråret 2017. Nu er anden sæson lige på trapperne, og i den forbindelse stod seriens hovedforfatter, Adam Price, klar til at give indblik i seriens univers.

Herrens Veje centrerer om en præstefamilie, og tro udgør dermed et bærende element i seriens handlingsforløb. Adam Price indleder foredraget med at påpege en kontrast: Cirka 75 procent af den danske befolkning er medlem af folkekirken, men andelen af folk der er troende, er markant lavere. Han karakteriserer dermed Danmark som et overvejende ikke-troende land.
Alligevel finder kristendommen vej til forskellige aspekter af vores samfund: Kristusfiguren på første side i vores pas og Dronningens nytårstale der afsluttes med de velkendte ord ”Gud bevare Danmark”.

De eksistentielle spørgsmål
Kan man fortælle om tro uden at være troende? Dette er et centralt spørgsmål for Adam Price. Gennem foredraget lægger han ikke skjul på, at han er ateist, men de store eksistentielle spørgsmål om tro og tvivl betager ham.
Hvad tror det moderne menneske på? Hvad tror præsten på? Og hvem beder du til den dag, du mister troen? Adam Price uddyber, at det netop er disse store spørgsmål, der udgør seriens fundament – tro skal kunne diskuteres i et moderne samfund. Herrens Veje har givet anledning til debat, hvilket har været intentionen helt fra starten.

Fra ideudvikling til finpudsning
Adam Price tager publikum med helt tilbage til første ideudvikling og frem til sidste finpudsning i klipperummet. Han skal som hovedforfatter være inde over de fleste beslutninger.

Adam Price giver desuden indblik i de arbejdsprocesser, der finder sted inden kameraerne ruller. Herrens Veje tager udgangspunkt i kristendommen, men stifter også bekendtskab med islam og buddhismen. De mange religiøse aspekter har krævet en omfattende research med rådgivning fra blandet andet præster, imamer og buddhister.

Gennem de halvfjerds minutter foredraget varer, formår Adam Price at sætte en tyk streg under sine evner som forfatter. Han er en dygtig historiefortæller. Han fortæller levende og underholdende, og publikum kvitterer ofte med grin. De store eksistentielle spørgsmål danner en rød tråd gennem foredraget og skaber et rum for refleksion.

Foredrag: Adam Price: Herrens Veje
Tid: Mandag den 01. oktober 2018 kl. 19:00
Sted: DOKK1
Arrangør: FOF Aarhus

 

Se foredragskalenderen for alle vores aktuelle foredrag.