Chris MacDonald: Energi og Motivation

billede af Chris MacDonald

Motivation er et resultat

Af FOF-anmelder Camilla Maria Behrendt, studerende i statskundskab ved Aarhus Universitet

"Jeg er den type person, som – hånden på hjertet – aldrig nogensinde ville dukke op til et foredrag om energi og motivation."

Dette fastslår Chris MacDonald, da han på årets først novemberdag præsenterede emnet for aftenens foredrag på Via University College. Han forklarer desuden, at han har meget svært ved bøger om personlig udvikling. Med sin baggrund som forsker i fysiologi har han en fagligt funderet tilgang til emnet, men leverer det med en humor, der igen og igen frembragte latter i salen.

Det er ikke lysten, der driver værket

Chris MacDonald udfordrer klichéen om, at det er lysten, der driver værket. Selvom han understreger vigtigheden af optimisme, afliver han tanken om, at positiv tænkning alene kan skabe mere energi og motivation. Motivation kommer blandt andet fra hormonet serotonin, der produceres under motion, og derfor er motivation et resultat af vores handlinger.

”Det er lysten, der driver værket… Sikke noget pis. Jeg var ude at motionere i morges, det var ikke lysten, der drev værket.” Fortæller den 46-årige amerikaner, der har tilbragt de sidste 20 år i Danmark. Det er altså ikke motivationen, der skal komme forud for livsstilen, men livsstilen, der kommer forud for motivationen.

”Motivation er et resultat. I skal ikke sidde hjemme på sofaen i morgen og tænke på Chris MacDonalds motions-pis og så tænke; jeg starter lige så snart, jeg er motiveret.”

Kampen om opmærksomhed
I vores teknologiske hverdag er vores opmærksomhed blevet til en vare i udbud, og det er blevet sværere og sværere for det moderne menneske at kontrollere sin opmærksomhed i en ofte hektisk hverdag. Chris MacDonald slår et slag for, at vi skal tage vores opmærksomhed tilbage. Vi skal fokusere på vores sociale relationer og på at få nok søvn og ro i hverdagen. For vi mennesker er robuste, men som han så fint udtrykker det, så kan vi klare mere, end vi kan tåle.

Alt i alt var det et vanvittigt sjovt og lærerigt foredrag med alvorlige emner indhyllet i humor og leveret af en hoppende og sprudlende Chris MacDonald. Efter en så levende fortælling, er jeg sikker på, at alle de tilhørende forlod salen med et smil på læben og stof til eftertanke.

Foredrag: Energi og Motivation ved Chris MacDonald
Tid: onsdag den 01. november 2018
Sted: Via University College, Campus C
Arrangør: FOF Aarhus
Billede af ældre kvinde smiler og dyrker yoga
FOREDRAG OM SUNDHED OG LIVSTIL

SÆT FOKUS PÅ DIN SUNDHED

Lær om sund kost og motion, og få idéer til god energi og trivsel i hverdagen.
Billede af Susse Wold. Foto: Elona Sjogren
1. OKTOBER

SUSSE WOLD: BEVÆGELSE

Kom og oplev en af Danmarks mest kendte og elskede skuespillere. Foredraget tager udgangspunkt i Susse Wolds seneste bog "Bevægelse".