Frank Erichsen: Det enkle liv

Billede af Frank Erichsen

Kundskaber og beskidte underbukser

Af FOF-anmelder Cecilie Liv Rasmussen, cand. mag. i Nordisk sprog og litteratur samt filosofi, Aarhus Universitet

Er det simple liv et enkelt liv?
Klokken 19.00 mødte han op til en fuld sal på Aarhus Katedralskole. Temaet for foredraget var det enkle liv, og det indrammede han allerede, da han præsenterede sig selv. Vi kender ham som Bonderøven, men han startede med at understrege, at han altså har et rigtigt navn, og det er Frank.

Målet med foredraget var, at fortælle hvad idéen med det hele er – hvorfor gør Frank dét, han gør?
Svaret er en næsten filosofisk sondring mellem, at det simple liv ikke er et eksperiment, hvor man forsøger at rejse tilbage til stenalderen, men i stedet en livsstil hvor målet er at være så selvforsynende som muligt. Skismaet mellem simpel og enkel ligger gemt der. For at leve simpelt er ikke det samme som at leve enkelt. Det fandt han ud af, da han som ung havde lånt en lille hytte på et skovstykke ude på Djursland. Der levede han uden strøm og uden vand, og hans største aha-oplevelse var, at livet ikke bliver mere enkelt af at håndvaske sine underbukser i regnvand. Tværtimod. Til gengæld oplevede han en gave i at dyrke sin egen køkkenhave – altså at være selvforsynende. Frank har hele sit liv tilegnet sig den erfaring, der gør, at han kan balancere mellem teknologisk landbrug og hjemmebrændt kalk - halm i skoene og mobiltelefon i bukselommen.

Han ser sgu sådan ud i virkeligheden
Frank indfanger sit publikum med en passioneret fortælling om, at selvforsyning handler om mere end selvhøstede rodfrugter. Det handler om glæden ved at gentage og at opbygge håndelag. At det enerverende ved rutinen også er det, der skaber udvikling og liv. Han er klar over, at hans liv ikke er for alle og ikke nødvendigvis skal være det.
Frank Erichsen fremstår med sit foredrag, som et ægte og privat menneske der dog gerne deler ud af sine opøvede kundskaber, og hvis du nogensinde har undret dig over, om Frank ser ud som på tv, så vil du ved foredraget opdage, at det gør han.

Nogle mennesker kommer i stærkere, mere mættede farver end andre, og Frank er én af dem.

Foredrag: Det enkle liv v. ”Bonderøven” Frank Erichsen, bonde, foredragsholder og forfatter
Tid: torsdag den 25. oktober 2018 kl. 19.00
Sted: Aarhus Katedralskole
Arrangør: FOF Aarhus

Billede af pilefletkurv
KUNST OG FRITID

PILEFLET TIL HAVEN

Lav et træ af frisk pil, prøve at høste og bruge bark, blomsterstativer, foderbeholdere eller kurve.
Billede af bog om Eske Willerslev af Kristoffer Frøkjær
ANMELDELSE - ESKE WILLERSLEV OG KRISTOFFER FRØKJÆR

HAN GØR DET DØDE LEVENDE

"Eske er vor tids opdagelsesrejsende. Han gør ikke kun de døde levende, han gør også videnskab levende"