FOF INSPIRATION

Bønnesalat med ristede krydderier

Billede af en frisk og sprød bønnesalat

Alternativ til icebergsalaten? Prøv denne anderledes salat, hvor krydderierne spiller en stor rolle!

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 250 g bønner
  • 250 g slikærter
  • 250 g ærter
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 mild rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1,5 tsk. eller 2 spsk. frisk estragon
  • 1 tsk. sortkommen
  • groft salt
  • 30 g blandet salat
  • 2-3 tsk. granatæblekerner

Sådan gør du:
Blanchér bønnerne i 4 minutter, slikærter i 1 minut og ærter i 20 sekunder. Brug nyt vand til de tre. Bland dem bagefter i en skål.
Kom groft kværnet korianderfrø og sennepsfrø sammen med olie i en lille gryde og varm det op. Rist grøntsagerne, til sennepsfrøene er færdige med at hoppe i gryden.
Fjern kerner af chilien og skær chilikødet i små tern, pres hvidløg, riv skallen af citronen og hak estragon. Bland det sammen med sortkommen.
Kom blandingen på grøntsagerne og bland det hele grundigt igennem.
Smag til med salt.
Drys granatæblekerner på.
Lige inden servering må salatbladene forsigtigt blandes i.

Har du lyst til flere indspark til madlavningen derhjemme, så tag et kig på vores madkurser.