Billede af chokoladetærte, opskrift af Trine Rubak, FOF

Chokoladetærte med marengs

Vores madunderviser Trine Rubak har udviklet denne opskrift på en lækker chokoladetærte. Den er god, når du får gæster, eller bare hvis du vil forkæle dig selv og familien i weekenden.

Tærtedej:

180 g hvedemel
50 g flormelis
lidt salt
100 g smør
½ æg

Chokoladefyld:

175 g mørk chokolade (70 %)
70 g smør
2 æg
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
40 g mandler
½ tsk. salt

Topping:

70 g valnødder

Marengs:

2 æggehvider
40 g flormelis
2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde:

 

Tærtedej:

  1. Bland mel, flormelis og salt i en skål.
  2. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør til det ligner revet parmesanost. Brug evt. en elpisker med kroge til at starte med og derefter fingrene til at smuldre det sidste med.
  3. Pisk ægget sammen og saml dejen med halvdelen af det.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i en times tid.

Chokoladefyld:

  1. Hak chokoladen groft og smelt det i en kasserolle sammen med smørret, ved svag varme. Tag gryden af varmen.
  2. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til det er lyst og luftigt (ca. 10 min.).
  3. Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen med en ske.
  4. Blend mandlerne i en minihakker til det er helt fint mel.
  5. Vend salt og mandelmel i dejen.
  6. Tag dejen ud af køleskabet. Smør en tærteform med smør. Rul tærtedejen ud og læg den i formen.
  7. Fordel chokoladefyldet på tærtebunden og top med hakkede valnødder. Bag den ved 180 grader i 25 min.
  8. Lad den køle helt af (gerne i køleskabet).

Marengs:

  1. Pisk æggehviderne stive og tilsæt derefter flormelis og pisk igen.
  2. Tilsæt til sidst citronsaft.
  3. Kom marengsen i sprøjtepose og dekorér din tærte.
  4. Tænd din ovn på grill-funktion og bag kagen et par minutter til marengsen er let gylden (ca. 4-5 min.). Husk at holde øje med den – det går lige pludselig ret stærkt! Lad den afkøle og så er den klar til servering. Du kan også bruge en gasbrænder til at få marengsen let gylden.

  

Hvis du har fået smag for Trines opskrifter, så find et madhold hos FOF, hvor hun er underviser, eller smut forbi hendes blog suitfood, der rummer god inspiration til madlavningen derhjemme.