Billede af grød med æbler, opskrift af Trine Rubak, FOF

Ovnbagt grød med sæsonens æbler

Denne opskrift er udviklet af madunderviser Trine Rubak og er perfekt til at få brugt dine hjemmedyrkede æbler.

4 stk.

Ingredienser:

200 g æblemos (gerne hjemmelavet)
100 g havregryn
30 g mandler
2 dl vand
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
2 æg (str. M/L)
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme

Topping:

Kanelsukker
Et lille æble

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Pisk æggene sammen med æblemos til det bliver lyst og luftigt.
Bland derefter de øvrige ingredienser i.
Smør fire forme med smør og fordel dejen i formen.
Skær tynde både af æble og vend dem i kanelsukker. Placerer dem på toppen af dejen.
Bag dem ca. 30 min.

Trine har flere madhold hos FOF, hvor du kan få meget mere inspiration til din madlavning. Find dit hold lige her.
Kig også forbi hendes blog, suitfood, hvis du gerne vil finde nye, sunde og lækre opskrifter både inden for det salte og søde køkken.