Billede af kikærtekage med marengs fra Food Maker Faire 2019

Kikærtekage med marengs af kikærtevand

Lær at lave en vegansk kage! Find opskriften på den lækre, veganske kage herunder.

Til Food Maker Faire 2019 deltog vores dygtige undervisere Trine Rubak og Mia S. Møbjerg, hvor bæredygtighed, innovation og madglæde blev rørt sammen til denne lækre kikærtekage med (brændt) marengs på toppen.

Var du forbi deres stand og prøve kræfter med aquafaba'ens overraskende egenskaber? Er du vild med at udnytte alle rådvare til fulde? Eller mangler du inspiration til dit næste bagværk? Så prøv Trine og Mias kikærtekage - den smager fantastisk!

KAGEN:

2 dåser ELLER 500 gr kikærter (HUSK at gemme væsken kikærterne svømmer rundt i ELLER kogevandet)
2½ dl havregryn
½ dl kikærtevand fra dåsen (eller kogevand, hvis du koger dem
selv)
½ dl smagsneutral olie
4 tsk friskpresset citronsaft
Skallen fra 1 citron (økologisk eller usprøjtet)
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
3¾ dl sukker

1. Forvarm din ovn til 175 grader.
2. Blend havregrynene til mel i en foodprocessor.
3. Kom alle andre ingredienser ned i foodprocessoren. Blend til det hele hænger godt og grundigt sammen, uden klumper af nogen art.
4. Kan for eksempel presses ned i en bagepapirsbeklædt bageform og bages i cirka 35 minutter i den 175 grader varme ovn.
5. Smager rigtig godt efter en nat i køleskabet.

 

MARENGSEN:

1/8 tsk eddike
½ dl aquafaba / kikærtevand (fra dåsen eller kogevandet)
4 spsk sukker

1. Kom eddike og aquafaba i en skål eller en røremaskine. Det er vigtigt at alt dit udstyr er meget rent. Pisk med håndmikser eller i røremaskinen i cirka 10 minutter, til du kan vende skålen på hovedet.
2. Tilsæt sukker 1 spsk af gangen og vent mindst 30 sekunder mellem hver spsk.
3. Pisk videre til margensen er skinnende og let sej i konsistensen.
4. Marengsen kan sprøjtes direkte på kagen og evt. brændes med en mini gasbrænder (hvis du har sådan en). Man kan med fordel også sprøjte små kys ud på bagepapir og bage dem ved 100 grader, normal ovn, i 1 time. Eller spise det, som det er.

Ønsker du en mere grov struktur i kagen, har Trine lavet en anden variation med peanuts og hakket chokolade. Den finder du på hendes madblog Suitfood.