FOF INSPIRATION

Mini-maker: Ovnbagt laks

Billede af ovnbagt laks ifm. Mini-maker

Introducer baby til fisk med et lækker stykke ovnbagt laks. Opskriften er udarbejdet af ifm. vores barselsworkshop Mini-maker: Overgangskost.


Ingredienser:

1 laksefilet
Olie til pensling

Tilbehør:

Dampede grøntsager, fx broccoli og blomkål eller en kartofel-/grøntsagsmos.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Tjek laksefileten for ben, og læg den i et fad. Pensl den med olie. Bag fisken i 10-15 minutter, til den er gennembagt. Hvis der er skind på laksen, fjernes dette. Lad laksen køle lidt af, inden den og de dampede grøntsager serveres for baby.


TIP
Pak i stedet laksen ind i et stykke bagepapir, så væsken ikke løber fra. Server evt. laksen med en grøntsagsmos. Du kan også blande laksen med lidt mayonnaise og bruge det som pålæg.