Foredrag og kultur

En kuffert i Berlin - rejse i Merkels Tyskland

lykke friis

En kuffert i Berlin. Sådan hedder Lykke Friis’ nyeste bog, der handler om den identitetskrise, som kom til udtryk under den tyske valgkamp.

Tysklands mange flygtninge og migranter har skabt usikkerhed om tyskernes egen rejse: Hvor åbent skal Tyskland være, og er landet pga. dets historiske bagage forpligtet til at yde en særlig humanitær indsats?

Med afsæt i en længere rejse i Merkels Tyskland giver Lykke Friis denne aften sit bud på Tysklands fremtid og rolle i Europa. Samtidig ser hun nærmere på Mutti-mysteriet: Hvem skal afløse Angela Merkel som kansler, og vil det lykkes Merkel i modsætning til alle forgængerne at forlade statsministeriet med et smil på læben?

Lykke Friis trækker naturligvis også på sin egen dansk-tyske baggrund med et ben – eller kuffert, om man vil – i begge lande.

Læs mere

Lykke Friis er udenrigskorrespondent i Berlin for Berlingske Tidende. Hun var klima- og energiminister 2009-2011 og medlem af Folketinget for Venstre 2011-2013. I to perioder fra 2006 til 2018, afbrudt af ministerperioden, var hun prorektor på Københavns Universitet