Foredrag og kultur

Familien Rosentoft: Tiden tæller

Billede af familien Rosentoft på rundrejse i to år

Et inspirerende foredrag om at sejle ud i verden med hele familien - og om at komme hjem igen.

Foredrag med familien Rosentoft.
Grundet sygdom bliver det i aften familiens far, Christian Rosentoft, og ældste søn, Gustav, der fortæller om familiens spændende rejse.

I efteråret 2015 tog en helt almindelig familie en meget ualmindelig beslutning. Tiden tikkede, hamsterhjulet styrede, madpakkerne blev kedeligere og kedeligere, knusene kortere og kortere og en dag blev det nok.

Familien tog en beslutning om at tage på eventyr. Jobs blev sagt op, lejlighed solgt, ungerne meldt ud af skolen og en dag var der kun 5 flyttekasser, en nyindkøbt båd og en masse sommerfugle i maven.
Familien tog afsted på en to års sejltur ud i verden.

Læs mere

Nu er de to år gået og familien er kommet hjem med bunker af oplevelser og et ekstra familiemedlem. Denne aften vil de fortælle om at være en familie på meget lidt plads og om at være hinandens nærmeste i op- og nedture på det store hav. Om at svømme med hajer og skyde sin egen mad.
De vil fortælle om at leve tæt på indianere og stå på paddle board i et hav med saltvandskrokodiller. Om at være bange og om at vokse - både mentalt og fysisk.

Livet efter sådan et eventyr bliver aldrig det samme igen. Heldigvis. For når man har oplevet hvad det gør ved en familie at have tid sammen, så er prioriteringer anderledes.

For tiden tæller.

Danmarks Radio har fulgt familien et halvt år inden de tog fra Danmark, familien har selv haft et DR-kamera med på hele turen og er igen blevet fulgt af Danmarks Radio et halvt år efter hjemkomst. Det er der kommet en masse optagelser ud af - og indtil videre er der blevet sendt to indslag i 21-søndag (i august 2016 og i marts 2019).

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.