Italienske aftener

Italienske aftener med kultur, specialiteter og vin

Ved cand.mag. og italienskenderChristian Brendholdt


22/2 Den Italienske Familie
Intet Italien uden ”La mamma” – den traditionelle italienske husmor, der sørger for mand og børn. Men gælder et stadig, eller er ”La mamma” en uddøende race?
Og hvordan holder italienerne så sammen på familien?
Vi skal også se på, hvordan mange italienske familier er fælles om både privatliv og arbejde, og hvordan familien bliver skildret i forskellige italienske film.
Undervejs i aftenens løb runder vi Firenze og smager på toskanske vine og specialiteter.  

8/3 Mafiaen
Italien har siden sin opståen som nation været plaget af organiseret kriminalitet. Den organiserede kriminalitet har sit tyngdepunkt i Syditalien, men har også spredt sig til Norditalien og andre dele af Europa, sågar til metrobyggeriet i København.
Men hvad er baggrunden for Mafiaen?
Hvordan agerer den, og hvordan har den overlevet og udviklet sig gennem tiden?
Vi skal også høre om modstanden mod den organiserede kriminalitet. Undervejs smager vi på vine og specialiteter fra Syditalien.  

22/3 På rejse fra nord til syd
Italien er blandt de smukkeste og mest fascinerende lande. Samtidig er det et land med voldsomme kontraster, som ses i landskabet fra Alperne i nord, over den flade Poslette, til vulkaner og betagende kyststrækninger i syd. Kontrasterne i landskabet afspejles i samfundet, der spænder over enorme forskelle fra den europæiske metropol Milano til sydens storbyer Napoli og Palermo.
Vi smager på vine og specialiteter fra Norditalien og Sicilien.