Busture/Rejser

Bustur

Tranernes afdansningsbal - Tusindvis af traner og en enkelt tempelridder

Busrejse den 31. marts. -1. april

Praktisk turleder: Mari-Ann Blok

Et fantastisk skue kan opleves ved Hornborgasjön, når tranerne samles til en slags afdansningsbal for vinteren og tager hul på foråret. Ved overgangen fra marts til april mellemlander tusindvis af traner ved søen på vej fra vinterkvarteret i Spanien til deres ynglepladser i Nordsverige eller Finland, og antallet topper i begyndelsen af april. Tranerne opholder sig et par uger ved Hornborgasjön, hvor de opfører deres graciøse parringsdans, som vi vil betragte på nærmeste hold.

Søndag kl. 6.30 stiger vi på bussen og kører mod færgelejet i Helsingør, og på den anden side af sundet sætter vi kurs mod Vänersborg, hvor vi skal spise frokost på Quality Hotel.  Derefter kører vi til en af Sveriges kulturhistoriske perler Varnhem Klosterkirke, der er kendt for sin spændende historie og fra Jan Guillos bøger og film om tempelridder Arn, hvis historie udspiller sig her.

Efter en guidet rundvisning i kirken, kører vi til Löfwing´s Atelier & Kunstcafé i Broddetorp, hvor vi får serveret kaffe og hjemmebag, hvorefter kunstner Gunnar Löfwing giver os en introduktion til sin aktuelle udstilling.

Efter det inspirerende besøg kører vi til Scandic Hotel Billingen i Skövde, hvor vi vil blive indkvarteret. Senere mødes vi i restauranten for at indtage aftenens middag.

Efter morgenbuffeten mandag kører vi til Hornborgasjön, der er en af Sveriges rigeste fuglesøer og har været naturreservat siden 1999. Her skal vi opleve det overvældende syn af de mange smukke traner, mens den lokale naturvejleder viser rundt og giver os en fin indsigt i tranernes adfærd og historie. Få steder i verden kan man opleve så mange traner som ved Hornborgasjön, hvor de slår sig ned i den sydvestlige ende, der har fået navnet Trandansen - efter fuglenes graciøse dans. Rekorden hidtil er fra 3. april 2012, da 26.500 traner samledes her.

Et par timer senere sætter vi kurs mod Vänersborg, hvor vi igen spiser frokost på Quality Hotel, før vi sætter kurs mod færgelejet i Helsingborg. Forventet hjemkomst ca. kl. 19.00.
Varmt tøj anbefales.

Til- og afmelding er muligt frem til fredag den 28/2 2018.


OBS: Hvis du tilmelder flere, skal vi bede om navn, cpr.nr. og adresse på alle.

OBS: Husk pas.   

Prisen inkluderer bus, færge, overnatning, kaffe/kage, middag, morgenbuffet, 2 x frokost og 2 x guidet rundvisninger.

Teknisk arrangør: Nordic Tours som er medlem af Rejsegarantifonden.