Udflugter/Rundvisninger

Stjernearkitektur i Nordvest

Oplev nyt Bjarke Ingels byggeri nær ungdomshuset og byens nye og smukkeste skyskraber på Nørrebro. Noget af den bedste arkitektur i Danmark bygges i disse år i Nordvest.
Sidste år blev byens smukkeste lejeboliger af Bjarke Ingels indviet klods op ad Ungdomshuset og inden længe står et af byens allerhøjeste huse klar i hjertet af Nørrebro. I 2011 åbnede Cobes nye superbibliotek og kulturhus på Rentemestervej og bekræftede en tendens, der allerede startede med Ungdomshusets åbning i 2008 og de mange gallerier i området.
Nordvest er på vej til at blive et nyt, ungt og hipt københavnerkvarter på linje med Vesterbro.I 2012 så byparken ”Superkilen” af Bjarke Ingels og Superflex dagens lys og føjede det centrale Nørrebro til listen over gamle kvarterer krydret med ny arkitektur i verdensklasse. Tag med på byvandring fra Superkilen og områdets nye højhus ”Nordbo” til Cobes bibliotek hvis forplads har vundet ”Dansk Landskabspris 2017”.
Se de spektakulære og stablede lejeboliger af BIG, der er de nye naboer til Ungdomshuset. Vi slutter turen af med at se de fem opførte gavlmalerier på Rentemestervej, som efter planen snart skal udvides til Nordens største gavlgalleri med hele 16 bemalede gavle.
Turen er på ca. 2 km, foregår udendørs og egner sig ikke for gangbesværede.

Mødested: Den Sorte Plads ved ”Blæksprutten”, Mimersgade/Nørrebrohallen, 2200 Kbh. N.
Slutsted: Rentemestervej, nær buslinje 68 og 21.

 
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
342012
man 25-03-19 16:30
Den Sorte Plads
Frederik Lindskov
1 lekt.
Kr. 210